Jannik Sinner je konec januarja v Melbournu osvojil prvi turnir za grand slam v karieri. Tudi na pesku se zelo dobro znajde. Foto: EPA
Jannik Sinner je konec januarja v Melbournu osvojil prvi turnir za grand slam v karieri. Tudi na pesku se zelo dobro znajde. Foto: EPA

Rus, ki je v drugem krogu s sijajno predstavo ugnal veterana Stana Wawrinko, je bil nemočen proti drugemu igralcu sveta. V celotnem dvoboju si je priigral le eno priložnost za odvzem servisa, ki pa je ni izkoristil.

V tretji igri uvodnega niza je Kotov rešil tri priložnosti za brejk, a je nato v peti igri izgubil začetni udarec. V drugem nizu je Sinner v tretji igri bolj agresivno vračal servise in odvzel servis Rusu. V tretjem nizu mu je to uspelo v peti igri.

Dvoboj na stadionu Philippa Chatrierja je trajal dve uri in 27 minut. Sinner v uvodnih treh nastopih še ni izgubil niza in je na dobri poti, da se prvič v karieri zavihti na prvo mesto lestvice ATP.

Moutet navdušil francoske navijače
V osmini finala se bo v nedeljo pomeril s Corentinom Moutetom, ki je s 3:6, 6:4, 6:4 in 6:1 premagal Avstrijca Sebastiana Ofnerja. Postal je prvi Francoz, ki se je uvrstil med najboljših 16 v zadnjih štirih letih.

Vzdušje na stadionu Suzanne Lenglen pod zaprto streho je bilo imenitno. Navijači so Mouteta nosili po igrišču, na trenutke je bilo nogometno vzdušje.

Sinner v osmini finala Rolanda Garrosa
Carlos Alcaraz je izboljšal servis in bo zelo nevaren v drugem tednu. Foto: EPA
Carlos Alcaraz je izboljšal servis in bo zelo nevaren v drugem tednu. Foto: EPA

Tekmec Alcaraza bo znan šele v soboto
Alcaraz je že osvojil Odprto prvenstvo ZDA v New Yorku in Wimbledon, nikoli pa še ni igral v finalu Rolanda Garrosa. Predlani ga je ugnal Alexander Zverev v četrtfinalu, lani pa v polfinalu Novak Đoković.

21-letni Španec je potreboval dve uri in 39 minut za zmago nad Američanom Kordo. Najbolj napet je bil drugi niz, ki ga je dobil šele v podaljšani igri s 7:5.

"To je bil zelo dober dvoboj. Igral sem precej bolje kot v 2. krogu. Počutim se odlično na tem stadionu. Zelo sem veselim izziva v drugem tednu," je povedal Alcaraz, ki še nima tekmeca v osmini finala.

Felix Auger-Aliassime je vodil s 5:4 proti Benu Sheltonu, ko je dež preložil dvoboj na soboto.

Matteo Arnaldi je navdušil na stadionu Suzanne Lenglen. Foto: EPA
Matteo Arnaldi je navdušil na stadionu Suzanne Lenglen. Foto: EPA

Arnaldi gladko odpravil Rubljova
35. igralec sveta Matteo Arnaldi je izločil šestega nosilca Andreja Rubljova s 7:6, 6:2 in 6:4. Rus je imel v prvem nizu brejk prednosti, v podaljšani igri je imel priložnost za zmago v prvem nizu pri vodstvu s 6:5, a je nato izgubil tri točke zapored.

V nadaljevanju se zmagovalcu mastersa v Madridu ni uspelo več zbrati. Večkrat je vrgel lopar na tla, vseskozi se je jezil, zbranost je popustila in doživel je grenek poraz.

Gladka zmaga Ige Swiatek na 23. rojstni dan
Iga Swiatek se je veselila 17. zaporedne zmage na pariškem pesku. S 6:4 in 6:2 je izločila Čehinjo Marie Bouzkovo po uri in 33 minutah. Poljakinja je praznovala 23. rojstni dan in gledalci na stadionu Philippa Chatrierja so ji zapeli.

Iga Swiatek je v letih 2020, 2022 in 2023 osvojila Roland Garros. Foto: EPA
Iga Swiatek je v letih 2020, 2022 in 2023 osvojila Roland Garros. Foto: EPA

V sredo je prva igralka sveta, ki je v zadnjih štirih letih trikrat osvojila Roland Garros, v ženskem dvoboju leta premagala Naomi Osako. Japonka je v odločilnem nizu vodila s 5:2 in imela tudi zaključno žogo.

"Počutila sem se zelo dobro. Nikoli ni lahko premagati Bouzkove, ki se odlično brani in vrne skoraj vsako žogo. Po težkem dvoboju v sredo sem imela prost dan in dobro sem si odpočila. Tokrat sem hitro končala," je povedala prva nosilka, ki je dobila 15 dvobojev zapored. Pred Parizom je osvojila oba peščena mastersa, v Madridu in Rimu. V naslednjem krogu jo čaka Rusinja Anastazija Potapova.

Zanesljiva zmaga Ige Swiatek na 23. rojstni dan
Olga Danilović se je prvič uvrstila v osmino finala turnirja za grand slam. V govoru po koncu obračuna, ki je trajal tri ure in osem minut, je potočila solze sreče. Foto: EPA
Olga Danilović se je prvič uvrstila v osmino finala turnirja za grand slam. V govoru po koncu obračuna, ki je trajal tri ure in osem minut, je potočila solze sreče. Foto: EPA

Olga Danilović do uspeha kariere
Napredovanje v drugi teden in s tem dosežek kariere na največjih turnirjih si je zagotovila tudi srčna izbranka slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka Olga Danilović. Mesto na glavnem turnirju si je kot 125. igralka na svetu izborila v kvalifikacijah, drugič zapored pa je zmago osvojila po preobratu.

V prejšnjem krogu je izločila enajsto nosilko Američanko Danielle Collins, potem ko je izgubila uvodni niz v podaljšani igri, tokrat pa je proti Hrvatici Donni Vekić v prvem nizu ostala brez osvojene igre. Vrnila se je s 7:5 v drugem nizu ter z 10:8 v super podaljšani igri v odločilnem nizu. Prvič v karieri se je uvrstila v drugi teden turnirja velike četverice. V nedeljo jo čaka Marketa Vondroušova, ki je lani osvojila Wimbledon.


3. krog (M), spodnji del tabele
(24.961.000 evrov, pesek)

ARNALDI (ITA) - RUBLJOV (RUS/6)
7:6 (4), 6:2, 6:4
CICIPAS (GRČ/9) - DŽANG (KIT)
6:3, 6:3, 6:1
SHELTON (ZDA/15) - AUGER ALIASSIME (KAN/21)
* 4:5, -:-, -:-
ALCARAZ (ŠPA/3) - KORDA (ZDA/27)
6:4, 7:6 (5), 6:3
HURKACZ (POL/8) - SHAPOVALOV (KAN)
* 6:3, 7:6 (0), 2:1
DIMITROV (BLG/10) - BERGS (BEL)
* 6:3, 2:1
* - prekinjeno zaradi dežja; nadaljevanje v soboto
MOUTET (FRA) - OFNER (AVT)
3:6, 6:4, 6:4, 6:1
SINNER (ITA/2) - KOTOV (RUS)
6:4, 6:4, 6:4


3. krog (Ž), zgornji del tabele
SWIATEK (POL/1) - BOUZKOVA (ČEŠ)
6:4, 6:2
POTAPOVA (RUS) - VANG (KIT)
7:5, 6:7 (6), 6:4
DANILOVIĆ (SRB) - VEKIĆ (HRV)
0:6, 7:5, 7:6 (8)
VONDROUŠOVA (ČEŠ/5) - PAQUET (FRA)
6:1, 6:3
GAUFF (ZDA/3) - JASTREMSKA (UKR/30)
6:2, 6:4
COCCIARETTO (ITA) - SAMSONOVA (RUS/17)
7:6 (4), 6:4
TAUSON (DAN) - KENIN (ZDA)
6:2, 7:5
JABEUR (TUN/8) - FERNANDEZ (KAN/31)
6:4, 7:6 (5)