V četrtem medsebojnem dvoboju je Tamara Zidanšek tretjič premagala Nadio Podorsko. Foto: EPA
V četrtem medsebojnem dvoboju je Tamara Zidanšek tretjič premagala Nadio Podorsko. Foto: EPA

Tamara Zidanšek, ki je trenutno 261. igralka sveta, je na poti do polfinala premagala dve igralki iz najboljše stoterice. Obe po treh nizih. 26-letna Konjičanka je za zmago nad 74. igralko sveta potrebovala tri ure in 49 minut.

Tamara Zidanšek po preobratu v polfinalu

V prvem nizu je bilo kar sedem brejkov. Z odvzemom servisa je začela Zidanšek v tretji igri, toda takoj je sledil odgovor Argentinke. Potem je Slovenki še enkrat uspelo dobiti igro na servis nasprotnice, a znova je z enako mero odgovorila Podorska. Brejk je Argentinki nato uspel še v osmi igri, zatem je servirala za zmago v nizu, toda Zidanšek je znižala na 4:5, vendar je potem četrtič zapored zapravila svoj začetni udarec in leto dni starejša tekmica je izkoristila tretjo žogico za zmago v nizu.

Tudi v drugem nizu ji igra na njen začetni udarec ni stekla. Podorska ji je še dvakrat odvzela servis, povedla s 3:1, vendar je tudi Zidanšek dvakrat uspel brejk. Šesto igro drugega niza je potem vendarle suvereno dobila na svoj začetni udarec, enako osmo, potem pa je po brejku v 11. servirala za izenačenje, toda Podorska je ubranila dve žogici za 1:1, potem pa izenačila. V podaljšani igri je bila Zidanšek boljša s 7:3.

Dobro je začela odločilni niz in povedla z 2:0. Po izgubljenem nizu se je Podorska vrnila v igro, toda Konjičanka je povedla s 4:2. Sledila sta še dva brejka na obeh straneh. Vmes je Zidanšek ubranila tri zaključne žogice v deseti igri, še eno nato v 12., potem pa je bila v podaljšani igri znova boljša s 7:3. V polfinalu jo čaka Slovakinja Rebecca Šramkova, ki je premagala Hrvatico Jano Fett.

"Tri ure in 40 minut, res dolg dvoboj. Nisem imela občutka, da mi je uspelo ubraniti štiri zaključne žoge, takrat sem samo skušala preživeti in čim bolje igrati. K sreči se je dobro izšlo," je povedala Slovenka

HUA HIN, četrtfinale, tabela
(267.082 am. dolarjev, trda podlaga)

HARTONO (NIZ) - HONTAMA (JAP)
4:6, 6:2, 6:3
SIEGEMUND (NEM) - MASAROVA (ŠPA)
6:3, 6:4
SRAMKOVA (SLK) - FETT (HRV)
4:6, 6:4, 6:1
ZIDANŠEK (SLO) - PODOROSKA (ARG)
4:6, 7:6 (3), 7:6 (3)