Alex De Minaur je moral odpovedati dvoboj z Novakom Đokovićem. Foto: Reuters
Alex De Minaur je moral odpovedati dvoboj z Novakom Đokovićem. Foto: Reuters

Deveti nosilec De Minaur se je poškodoval v ponedeljek, ko je v petih nizih premagal Arthurja Filsa. Med eno izmed izmenjav je ob voleju začutil bolečine v bočnem predelu. S svojo ekipo je storil vse, da bi bil nared za današnji obračun z Đokovićem, a po posvetu z zdravniško službo je moral dvoboj odpovedati.

Vest je odjeknila na novinarski konferenci, na kateri je bil De Minaur vidno razočaran. "To je sporočilo, ki ga vsekakor nisem želel podati na kakršen koli način. Uničen sem. Moral sem se umakniti zaradi poškodbe kolka. Gre za manjšo raztrganino vlaknastega hrustanca," je dejal.

Dodal je: "Med zadnjimi tremi točkami prejšnjega dvoboja proti Filsu sem začutil glasno pokanje. Včeraj sem opravil rentgensko slikanje, ki je potrdilo, da gre za poškodbo. Z udeležbo v današnjem dvoboju bi tvegal, da poškodbo še izdatno poslabšam, zato sem se odločil, da ne stopim na igrišče."

Šlo bi sicer za četrti medsebojni obračun omenjenih tenisačev, zmago več ima Đoković, ki je slavil v Melbournu 2023 in na letošnjem Monte Carlu. De Minaur je dobil letošnji obračun Pokala United.

Lorenzo Musetti se veseli največjega uspeha v karieri. Foto: Reuters
Lorenzo Musetti se veseli največjega uspeha v karieri. Foto: Reuters

Na Rolandu Garrosu Musetti namučil "Noleta"

Naslednji tekmec Đokovića bo 25. nosilec Musetti, ki je v petih nizih strl 13. nosilca, Američana Taylorja Fritza, s 3:6, 7:6 (5), 6:2, 3:6 in 6:1.

22-letni tenisač iz Toskane je z uvrstitvijo v polfinale dosegel svoj največji uspeh na turnirjih velike četverice. Musetti je še tretjič v letošnji izvedbi Wimbledona sicer izgubil prvi niz, a je nato dobil naslednja dva in še zadnjega.

Fritz, ki je v osmini finala premagal Alexandra Zvereva, je povsem popustil v odločilnem nizu. "Danes sem verjetno igral najboljši tenis doslej, še posebej ob koncu," je bil zadovoljen Italijan.

V dozdajšnjih šestih dvobojih z Đokovićem je zmagal le enkrat, nazadnje sta se pomerila prejšnji mesec v 3. krogu Rolanda Garrosa, ko je Srb slabo začel, a po preobratu zmagal po petih nizih.

Jelena Ribakina je v četrtfinalu oddala samo pet iger. Foto: Reuters
Jelena Ribakina je v četrtfinalu oddala samo pet iger. Foto: Reuters

Ribakina in Krejčikova naprej po dveh nizih

V ženski polfinale sta se uvrstili še Kazahstanka Jelena Ribakina in Čehinja Barbora Krejčikova. Prva je s 6:3 in 6:2 premagala Ukrajinko Elino Svitolino, druga je bila s 6:4 in 7:6 (4) boljša od Latvijke Jelene Ostapenko, polfinalistke na tem turnirju leta 2018.

Četrta nosilka Ribakina, zmagovalka Wimbledona 2022, je za zmago potrebovala le dobro uro, Svitolina pa ni ponovila lanskega uspeha, ko je prišla do polfinala. "Igram agresivno, imam dober servis in to je velika prednost," je dejala Ribakina.

Krejčikova, zmagovalka Rolanda Garrosa 2021, bo v Wimbledonu prvič igrala v polfinalu. Za sabo ima sicer precej slabo sezono, ki so jo zaznamovale poškodbe in bolezni, vrnila se je šele na turnirju v Birminghamu pred mesecem dni.


WIMBLEDON (M)
(21.198.300 evrov, trava)

Četrtfinale (M), tabela:
MEDVEDJEV (RUS/5) – SINNER (ITA/1)
6:7 (7), 6:4, 7:6 (4), 2:6, 6:3

ALCARAZ (ŠPA/3) – PAUL (ZDA/12)
5:7, 6:4, 6:2, 6:2

MUSETTI (ITA/25) – FRITZ (ZDA/13)
3:6, 7:6 (5), 6:2, 3:6, 6:1

ĐOKOVIĆ (SRB/2) – DE MINAUR (AVS/9)
b. b.


Četrtfinale (Ž), tabela:
KREJČIKOVA (ČEŠ/31) – OSTAPENKO (LAT/13)
6:4, 7:6 (4)

RIBAKINA (KAZ/4) – SVITOLINA (UKR/21)
6:3, 6:2

VEKIĆ (HRV) – SUN (NZL)
5:7, 6:4, 6:1

PAOLINI (ITA/7) – NAVARRO (ZDA/19)
6:2, 6:1