Mischa Zverev se veseli prve turnirske zmage v karieri. Foto: EPA
Mischa Zverev se veseli prve turnirske zmage v karieri. Foto: EPA

Nemec je za svojo premierno turnirsko zmago potreboval uro in 37 minut.

Pot do prve turnirske zmage je bila za 30-letnega Nemca, starejšega brata številke tri moškega tenisa Alexandra Zvereva, trnova, saj je imel v preteklosti velike težave s poškodbami, ki so ga pahnile na rob. Z zmago v Eastbournu bo napredoval na 51. mesto najboljših tenisačev sveta.

Njegova zmaga pomeni, da sta on in Alexander postala prva brata po letu 1989, ki sta prišla do turnirske zmage v posamični konkurenci v isti sezoni. To je pred njima uspelo bratoma Emiliu in Javierju Sanchezu.

Brez turnirske zmage še naprej ostaja Lacko, ki je v svojem drugem finalu še drugič izgubil.

Tretje slavje Džumhurja
Bosanski teniški igralec Damir Džumhur je zmagovalec turnirja ATP v Antalyi. V velikem finalu je drugopostavljeni Džumhur premagal prvega nosilca, Francoza Adriana Mannarinoja s 6:1, 1:6 in 6:1.

Džumhur je na turnirjih serije ATP četrtič igral v finalu in tretjič zmagal. Pred uspehom v Turčiji je bil najboljši še v St. Peterburgu in Moskvi, obakrat lani.

29. turnirska zmaga Wozniackijeve
Danska teniška igralka Caroline Wozniacki pa je zmagovalka turnirja WTA v Eastbournu. Druga igralka sveta in prva nosilka omenjenega turnirja je v današnjem finalu premagala nepostavljeno Belorusinjo Arino Sabalenko s 7:5 in 7:6 (5).

Wozniackijeva je vknjižila svojo 29. turnirsko zmago in prvo po januarskem zmagoslavju na Odprtem prvenstvu Avstralije. Sabalenka bo na svojo prvo turnirsko lovoriko morala še počakati.

MEDNARODNI TURNIR ATP-SERIJE 250
EASTBOURNE
(721.085 evrov, trava)

Finale:
M. ZVEREV (NEM) - LACKO (SLK)
6:4, 6:4


MEDNARODNI TURNIR ATP-SERIJE 250
ANTALYA
(486.145 evrov, trava)

Finale:
DŽUMHUR (BiH/2) - MANNARINO (FRA/1)
6:1, 1:6, 6:1


MEDNARODNI TURNIR WTA-SERIJE PREMIER
EASTBOURNE
(917.664 am. dolarjev, trava)

Finale:
WOZNIACKI (DAN/1) - SABALENKA (BLR)
7:5, 7:6