Novak Đoković je Srbiji priigral drugo točko proti Južni Afriki. V drugem dvoboju je Dušan Lajović premagal Lloyda Harrisa. Foto: Reuters
Novak Đoković je Srbiji priigral drugo točko proti Južni Afriki. V drugem dvoboju je Dušan Lajović premagal Lloyda Harrisa. Foto: Reuters

Med drugim za svoje reprezentance nastopajo Rafael Nadal, Novak Đoković, Dominic Thiem, Stefanos Cicipas in Alexander Zverev.

Prvi teniški igralec sveta Nadal je sezono začel z zmago nad Nikolozom Basilašvilijem. Španec je bil od Gruzijca boljši s 6:3, 7:5, potem ko je v drugem nizu z dvema brejkoma prednosti vodil že s 5:2. Praktično istočasno je svoj dvoboj končal Novak Đoković, ki je v dveh podaljšanih igrah premagal Kevina Andersona iz Južne Afrike.

Kazalo je na lažje delo Srba, ki je dobil 12 od prvih 14 točk na srečanju in povedel s 3:0. Toda Anderson, ki je igral prvič po juliju lani, se je vrnil v dvoboj. V podaljšani igri drugega niza je imel zaključno žogo na svoj servis, ki pa jo je Đoković ubranil in jo dobil z 8:6. Tako Španci kot Srbi so po posamičnih dvobojih povedli z 2:0.

Manj uspešen je bil Dominic Thiem, ki je izgubil proti Hrvatu Borni Ćoriću s 7:6, 2:6, 6:3. Drugo točko je Hrvaški priigral Marin Čilić z zmago nad Dennisom Novakom.

Na ATP-pokalu sodeluje 24 ekip, ki so razdeljene v šest skupin. Zmagovalci vsake ter še najboljši drugouvrščeni se bodo uvrstili v četrtfinale in potem bodo igrali na izpadanje. Finale bo 12. januarja. Tekmovanje poteka v Brisbanu, Perthu in Sydneyju.

Prvi turnir za grand slam v sezoni se bo v Melbournu začel 20. januarja.