Eva Nala Milić, Pia Lovrič, Živa Falkner, Alja Senica in Veronika Erjavec bodo v torek začele turnir med posameznicami, Kaja Najzer (desno) pa bo igrala na turnirju dvojic predvidoma v sredo. Foto: www.alesfevzer.com
Eva Nala Milić, Pia Lovrič, Živa Falkner, Alja Senica in Veronika Erjavec bodo v torek začele turnir med posameznicami, Kaja Najzer (desno) pa bo igrala na turnirju dvojic predvidoma v sredo. Foto: www.alesfevzer.com

Na glavnem turnirju WTA serije 125 nastopajo štiri Slovenke med posameznicami in devet med dvojicami, prva nosilka turnirja pa je Francozinja Chloe Paquet, 106. igralka z nove lestvice WTA.

Dež odplaknil vse dvoboje uvodnega dne v Tivoliju

V torek bodo poleg Alje Senice in Zoje Peternel, ki nastopata še v kvalifikacijah, zaigrale Veronika Erjavec, Pia Lovrič, Živa Falkner in Ela Nala Milić. Dvoboji na štirih igriščih se bodo začeli ob 10.00.

Težko delo za Aljo Senico in Zojo Peternel
Danes so začeli le štiri obračune kvalifikacij. Senica proti Španki Angeli Fiti Boluda zaostaja z 2:4 v uvodnem nizu, potem pa je dvoboj prekinil dež. V veliko slabšem položaju je Zoja Peternel, ki proti Avstrijki Sinji Kraus prvi niz izgubila z 0:6.

Sorodna novica Ugoden žreb za Veroniko Erjavec, najtežje delo čaka Pio Lovrič

Veronika Erjavec, ki je od danes s 194. mestom najvišjeuvrščena Slovenka na lestvici WTA, se bo v prvem krogu pomerila z Italijanko Matildo Paoletti (1063. na lestvici WTA). Pio Lovrič (466.) čaka peta nosilka turnirja Nemka Ella Seidel (133.), Ela Nala Milić (750.) bo igrala z Ukrajinko Anastazijo Soboljevo (205.), Živa Falkner (563.) pa s kvalifikantko. Vse bodo igrale na osrednjem stadionu, kjer je v torek predvidenih pet dvobojev.

Do petka je vstop na igrišča v Tivoliju prost, v soboto vstopnica stane 10 evrov, za nedeljski finale pa 15 evrov. Otroci do 15. leta si dvoboje lahko ogledajo brezplačno.


LJUBLJANA, 1. krog, tabela
(100.000 evrov, pesek)

PAQUET (FRA/1) – JONES (VB)
MARČINKO (HRV) – WÜRTH (HRV)
ERJAVEC (SLO) – PAOLETTI (ITA)
BOŠKOVIĆ (HRV/7) – JIMENEZ KAS. (AND)
BEJLEK (ČEŠ/4) – ROMERO GORMAZ (ŠPA)
DMITRUK (BLR) – LUKAS (HRV)
TEICHMANN (ŠVI) – kvalifikantka
P. KUDERMETOVA (RUS/8) – GJORCHESKA (MAK)

SEIDEL (NEM/5) – LOVRIĆ (SLO)
ZAVATSKA (UKR) – kvalifikantka
ČIRIĆ BAGARIĆ (HRV) – kvalifikantka
DANILOVIĆ (SRB/3) – kvalifikantka
PIGOSSI (BRA/6) – BRANCACCIO (ITA)
MILIĆ (SLO) – SOBOLJEVA (UKR)
FALKNER (SLO) – kvalifikantka
PARRIZAS DIAZ (ŠPA/2) – HRUNČAKOVA (SLK)