Jiri Vesely nadaljuje svoj pohod v Dubaju. Foto: EPA
Jiri Vesely nadaljuje svoj pohod v Dubaju. Foto: EPA

Rubljov, drugi nosilec turnirja, je v pravi poslastici tesno s 3:6, 7:5, 7:6 (5) ugnal petopostavljenega Huberta Hurkacza. Rus je tako še tretjič zapored v Dubaju slavil po zmagi v odločilnem tretjem nizu, tokrat je za to potreboval dve uri in 25 minut. V 15. finalu v karieri bo 24-letni Moskovčan lovil deseto turnirsko zmago, nazadnje pa je bil najboljši v Marseillu pretekli konec tedna, ko je v finalu ugnal Kanadčana Felixa Augerja-Aliassima.

Rubljov po uvrstitvi v finale pozval k miru

Tokrat mu bo nasproti stal Čeh Vesely, ki je v polfinalu po treh urah in 16 minutah ugnal Kanadčana Denisa Shapovalova s 6:7 (7), 7:6 (2), 7:6 (3). Vesely, 123. igralec sveta, bo četrtič igral v finalu turnirjev ATP in lovil tretjo lovoriko. Nazadnje pa je slavil v Puneju v Indiji pred dvema letoma. Na tem turnirju je v četrtfinalu izločil Srba Novaka Đokovića in s tem Rusu Daniilu Medvedjevu omogočil ponedeljkov skok na vrh lestvice ATP.

 Anett Kontaveit tudi v Dohi potrjuje zelo dobro formo. Foto: EPA
Anett Kontaveit tudi v Dohi potrjuje zelo dobro formo. Foto: EPA

V finalu turnirja serije WTA v Dohi bosta igrali Anett Kontaveit in Iga Swiatek. Estonka bo v 14. finalu lovila sedmo turnirsko zmago, Poljakinja pa tretji naslov v petem finalu. Četrta nosilka turnirja Kontaveit v zadnjih šestih mesecih igra sijajno, dobila pa je pet od zadnjih šestih finalov. Le na zaključnem turnirju v Guadalajari jo je na zadnji stopnički ugnala Španka Garbine Muguruza. Ta mesec je slavila na turnirju v Sankt Peterburgu. V Dohi je 26-letnica iz Talina v polfinalu zanesljivo ugnala Latvijko Jeleno Ostapenko s 6:1, 6:4.

V drugem polfinalu je sedma nosilka Swiatek s 6:4, 6:3 premagala Grkinjo Mario Sakari. Na turnirsko zmago 20-letnica iz Varšave čaka od lanskega maja, ko je osvojila močan turnir v Rimu. Nekdanja zmagovalka Rolanda Garrosa (2020) je pred tem dobila še turnir v Adelajdi, izgubila pa je v finalu Lugana pred slabimi tremi leti.


DUBAJ
(2.949.665 am. dolarjev, trda podlaga)

Polfinale:
VESELY (ČEŠ) - SHAPOVALOV (KAN/6)
6:7 (7), 7:6 (2), 7:6 (3)

RUBLJOV (RUS/2) - HURKACZ (POL/5)
3:6, 7:5, 7:6 (5)


DOHA
(2.331.698 am. dolarjev, trda podlaga)

Polfinale:
SWIATEK (POL/7) - SAKKARI (GRČ/6)
6:4, 6:3

KONTAVEIT (EST/4) - OSTAPENKO (LAT/15)
6:1, 6:4