Ob odsotnosti najboljšega slovenskega igralca Aljaža Bedeneta bo vlogo kapetana prevzel Blaž Rola. Foto: EPA
Ob odsotnosti najboljšega slovenskega igralca Aljaža Bedeneta bo vlogo kapetana prevzel Blaž Rola. Foto: EPA

Dvoboj Davisovega pokala bo 4. in 5. marca v čilskem obmorskem mestu Vina del Mar. Slovenski igralci bodo nastopili brez Aljaža Bedeneta, ki se bo po dolgi odsotnosti v teniško karavano vrnil marca na turnirju v Indian Wellsu.

To bo drugi dvoboj, ki ga bo na klopi kot selektor vodil Žemlja. "Priprave na srečanje potekajo brez težav in po načrtih. Vsak teden izvajamo reprezentančne treninge, pred odhodom v Čile pa se bomo preselili še v Portorož, kjer bomo imeli krajše priprave. Ekipa je tokrat zelo mlada. Verjamem, da lahko prav takšne tekme igralcem prinesejo ogromno izkušenj za nadaljevanje njihove kariere," je dejal Žemlja.

Čile je zadnji dvoboj v Davisovem pokalu odigral septembra, ko je v prvem krogu svetovne skupine I izgubil proti Slovaški. V Bratislavi je bilo 3:1 za domačo reprezentanco.

Prvi igralec je Cristian Garin, ki je trenutno na 19. mestu lestvice ATP. V karieri je dobil šest turnirjev serije ATP, lani pa je nastopil v 4. krogu Wimbledona in OP-ja Francije. Na letošnjem prvem turnirju za grand slam v Avstraliji je izpadel v tretjem krogu. Poleg njega so med prvimi 150 igralci na svetu še trije Čilenci.

Največji uspeh čilskih igralcev v Davisovem pokalu je finale leta 1976, ko so izgubili proti Italijanom.