Alexander Zverev je v rdeči skupini zasedel drugo mesto. Foto: Reuters
Alexander Zverev je v rdeči skupini zasedel drugo mesto. Foto: Reuters

Tretji igralec sveta je za zmago potreboval 62 minut. Odlično je začel dvoboj in z dvema brejkoma povedel s 4:0. Zanesljiv je bil na svoj začetni udarec, saj Hurkacz ni imel nobene priložnost za odvzem servisa. V drugem nizu je bila odločilna deveta igra, po kateri je Zverev, ki je skupaj na dvoboju zadel 22 "winnerjev" in napravil le osem neizsiljenih napak, povedel s 5:4 in v naslednji na svoj začetni udarec potrdil zmago.

"Z mentalnega vidika je bil to zelo težek dvoboj, saj sem moral zmagati. Osredotočenost je bila stoodstotna. Vesel sem, da mi je uspelo zmagati v dveh nizih. Vedno je lahko bolje in še je prostor za napredek. Razlike med vrhunskimi igralci so vedno majhne, za zmago pa pomembne malenkosti. Upam, da bom tako igral tudi v soboto," je po zmagi povedal Zverev, ki se je tretjič na sklepnem turnirju uvrstil med štiri najboljše.

Zverev z zanesljivo zmago do polfinala v Torinu

V sobotnem polfinalu se bo 24-letni Nemec pomeril s prvim igralcem sveta, Novakom Đokovićem. Na desetih medsebojnih tekmah je Srba do zdaj premagal trikrat.

Sinner zapravil dve zaključni žogi
Zadnji dvoboj v rdeči skupini ni odločal o ničemer. Daniil Medvedjev, ki si je že po dveh zmagah zagotovil prvo mesto in napredovanje v polfinale, je bil boljši od Italijana Jannika Sinnerja s 6:0, 6:7 in 7:6.

Daniil Medvedjev v Torinu še ni ujel najboljše forme, a je vseeno dobil vse tri obračune z 2:1 v nizih. Foto: EPA
Daniil Medvedjev v Torinu še ni ujel najboljše forme, a je vseeno dobil vse tri obračune z 2:1 v nizih. Foto: EPA

Medvedjev se je veselil tretje zmage v skupini in si zagotovil dodatnih 150.000 evrov, kolikor je vreden vsak uspeh v predtekmovanju. Uvodni niz je dobil po 25 minutah igre, nato pa se je dvoboj zavlekel in je trajal več kot dve uri in pol ter se končal z 10:8 v podaljšani igri tretjega niza.

Sinner, ki je dobil priložnost po poškodbi rojaka Mattea Berrettinija, je v odločilnem nizu povedel s 4:2 in navdušil gledalce. Medvedjev je z brejkom v osmi igri izenačil na 4:4. Odločala je podaljšana igra, Sinner je zapravil zaključni žogi pri vodstvu s 6:5 in 8:7. Medvedjev je unovčil drugo zaključno žogo.

V polfinalu ga čaka boljši iz petkovega obračuna med Andrejem Rubljovom in Casperjem Ruudom.


Zaključni turnir sezone, Torino

Rdeča skupina, 3. krog:
A. ZVEREV (NEM/3) - HURKACZ (POL/8)
6:2, 6:4

MEDVEDJEV (RUS/2) - SINNER (ITA/9)
6:0, 6:7 (5), 7:6 (8)

Lestvica:                          
MEDVEDJEV            3  3 0  6:3  3
ZVEREV               3  2 1  4:2  2
-----------------------------------
SINNER               2  1 1  3:2  1
HURKACZ              3  0 3  1:6  0
BERRETTINI           1  0 1  0:1  0