Foto:
Foto:
Civilni upravitelj Kosova, Finec Harri Holkeri.

Napadalci so v smeri objektov srbske policije in carine izstrelili okoli 50 nabojev, pri tem pa ni bil nihče poškodovan. To je že četrta provokacija albanskih skrajnežev v preteklem tednu na območju, ki ga večinsko naseljuje albansko prebivalstvo.

Koordinacijsko telo za jug Srbije je sporočilo, da gre za provokacije albanskih skrajnežev, ki stopnjujejo nasilje na območju, kjer so Albanci večinsko prebivalstvo. V prvem napadu ta teden je bila v nedeljo napadena postojanka vojske SČG-ja pri Dobrosinu, za kar je odgovornost prevzela Albanska nacionalna armada (ANA), ki deluje v Makedoniji, na Kosovu in jugu Srbije.

Težko delo za novega upravitelja
Uradni Beograd je zaradi sredinega napada v vasi Goraždevac na severu Kosova, v katerem so neznani napadalci med kopanjem ubili dva srbska mladostnika, že zahteval zasedanje Varnostnega sveta ZN-a, ki bo v ponedeljek. Eden od voditeljev albanskih skrajnežev Avdula Jakupi je že izrazil, da se vojska ANA ograjuje od takih dejanj in jih označil za "kriminalna in teroristična dejanja".

Sredin napad, ki se je zgodil kakšno uro pred prvim obiskom novega civilnega upravitelja za Kosovo, Finca Harrija Holkerja, so obsodili tudi najvišji albanski uradniki v pokrajini, predsednik Ibrahim Rugova pa je svojcem umrlih mladostnikov izrazil sožalje.