Marjan Jelenko je v vse boljši formi. Foto: www.alesfevzer.com
Marjan Jelenko je v vse boljši formi. Foto: www.alesfevzer.com
Frenzel že devetič slavil v Seefeldu

Zmagal je Nemec Eric Frenzel, za njim se je uvrstil Japonec Akito Watabe (+6,2), tretji pa je bil še en Nemec, Fabian Riessle (+43,6). Jelenko je zaostal minuto in dve desetinki sekunde.

Jelenko je sijajno opravil skakalni del preizkušnje, "prvi polčas" je končal na zelo obetavnem 6. mestu, v tekaški preizkušnji na pet kilometrov pa je bil dolgo časa v prvi zasledovalni skupini osmih tekmovalcev, medtem ko sta bila Frenzel in Watabe vseskozi v ospredju.

Kombinatorec iz Šaleške doline je popustil šele v zadnjem kilometru tekaškega dela, na koncu pa vendarle zmogel dovolj moči za uvrstitev med najboljšo deseterico. Pred dnevi je v Chaux-Neuveju zasedel 13. mesto.

Gašper Berlot je končal v drugi polovici razpredelnice. V teku je pridobil štiri mesta in bil na koncu 44., za zmagovalcem je zaostal dve minuti in 20 sekund.

V skakalnem delu je bil sicer najboljši Watabe, za njim sta se zvrstila Frenzel in Norvežan Jarl Magnus Riiber.
″Bila je zelo hitra tekma. Marjan je z desetim mestom dosegel zelo lep rezultat. Boril se je do konca ter si s tem priboril zelo dobro izhodišče za jutri. Zdaj mora v tem ritmu naprej. Če bo tako vzdržal, bo zelo lepo,″ je dejal glavni trener Igor Jelen.
V soboto bodo tekmovalci začeli z zaostanki s petkove tekme, na sporedu bo klasična tekma z 10-km tekaško preizkušnjo.

Frenzel že devetič slavil v Seefeldu