Pozdrav ruskim turistom. Foto: Reuters
Pozdrav ruskim turistom. Foto: Reuters

Današnji polet družbe EgyptAir je iz ruske prestolnice v egiptovsko letovišče ob Rdečem morju pripeljal 300 turistov, v torek pa bo drugi polet ruske turiste ponesel v še eno priljubljeno letovišče Šarm el Šejk.

Izvršni direktor družbe EgyptAir Amr Abulenein je povedal, da bo letalska družba med Moskvo in Hurgado ter Šarm el Šejkom opravljala približno sedem poletov na teden.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pred ponovno vzpostavitvijo letalske povezave je ruska delegacija konec prejšnjega meseca pregledala letališča in letoviške hotele ob Rdečem morju, da bi preverila ustreznost tamkajšnjih varnostnih in zdravstvenih postopkov.

Meje odprli julija lani

Odgovornost za napad leta 2015 je prevzela skrajna skupina Islamska država. Napad je negativno vplival na egiptovski turistični sektor, ki ga je nato še dodatno prizadela epidemija covida-19.

V Egiptu so meje znova odprli julija lani, potem ko so marca lani meje zaprli, da bi ustavili širjenje koronavirusa.

Turizem je leta 2019 predstavljal približno 12 odstotkov egiptovskega bruto domačega proizvoda (BDP), kar je bil velik uspeh po več letih politične nestabilnosti v državi. Epidemija covida-19 je stanje znova poslabšala.