Foto:
Foto:

Domnevni islamski skrajneži so se pred vladno poslopje v mestu Zinjebar pripeljali na motorjih in oboroženi s puškami ter granatami. Po poročanju varnostnih virov je med ubitimi tudi en napadalec.

Napad se je zgodil v jutranjih urah, ko so se uradniki zbrali pred poslopjem, čemur je sledilo medsebojno obstreljevanje. Priče poročajo, da so napadalci nato na motorjih pobegnili s prizorišča napada.

Zinjebar leži nedaleč od Adena, kjer je bilo v napadu sredi junija ubitih enajst ljudi, med njimi večinoma pripadniki varnostnih sil. Odgovornost za napad je takrat prevzela teroristična mreža Al Kaida, ki si je v Jemnu ustvarila svoje zatočišče Al Kaida, je sporočila, da je bil ta napad maščevanje za vladno ofenzivo na njihovo oporišče.

Jug Jemna je sicer prizorišče pogostih nemirov in protestov domačinov, ki vladi v Sani očita nepravično razdeljevanje sredstev za razlilne dele države. Med letoma 1967 in 1990 je bil južni Jemen neodvisen, nato pa se je združil s severnim delom. Za kratek čas se je znova odcepil leta 1994, vendar so ga vladne sile zasedle nazaj.