Italijanski premier je daleč najbogatejši italijanski politik. Foto: EPA
Italijanski premier je daleč najbogatejši italijanski politik. Foto: EPA

Predlani je zaslužil 14,5 milijona evrov, leta 2006 pa kar 139 milijonov evrov, upad njegovih prihodkov pa po pisanju italijanskih medijev ni povezan s trenutno gospodarsko krizo. Leto 2006 je bilo namreč za medijskega mogotca zlato leto, med drugim zaradi izjemnih uspehov njegove španske televizijske postaje Telecinco in družbe Endemol.

V začetku meseca je ameriška revija Forbes premoženje Berlusconija in njegove družine ocenila na 6,5 milijarde dolarjev, s čimer je zasedel mesto drugega najbogatejšega Italijana in 70. na svetu.

Drugi najbogatejši italijanski politik je sicer gospodarski minister Giulio Tremonti s 4,5 milijona evri, eden večjih dosedanjih Berlusconijevih političnih tekmecev in predsednik poslanske zbornice Gianfranco Fini pa je s 105.000 evri, ki jih je zaslužil leta 2007, zasedel zadnje mesto.

Fini je sicer prejšnji teden razpustil svojo stranko Nacionalno zavezništvo, še ta teden pa naj bi se predvidoma združil z Berlusconijevo stranko Naprej, Italija, s čimer naj bi nastala nova desnosredinska stranka Ljudstvo svobode (PDL).

M. R.