Nesreča se je zgodila pred obiskom slovenskega predsednika Danila Türka v Sarajevu. Foto: EPA
Nesreča se je zgodila pred obiskom slovenskega predsednika Danila Türka v Sarajevu. Foto: EPA

Uredništvo radia se sprašuje, ali je mogoče, da se ob grozoviti nesreči, ki jo je zakrivila slovenska veleposlanica v BiH-u, nihče ni oglasil, in hkrati poziva tako slovenske oblasti kot pristojne institucije Evropske unije, naj ji naložijo kazen. "Če omenjene institucije že niso kaznovale Iforja za vse nesreče, ki so jih povzročili na ulicah naše države," so še zapisali.

"Sprašujemo se, kako bi se državljanom BiH-a, ne glede na imuniteto, godilo v kateri koli državi EU-ja, če bi zagrešili takšno nesrečo. BiH izvaja reforme, dobiva nasvete, vsi se ukvarjajo z nami in vsi nam želijo najboljše. A taisti, ki jim je BiH prioriteta, nas v alkoholiziranem stanju podirajo in ubijajo," so zapisali.

Veleposlanica brez poškodb
Slovenska veleposlanica v Sarajevu je bila 13. oktobra v zgodnjih jutranjih urah udeležena v prometni nesreči. Sama ni bila ranjena, 45-letni voznik drugega avtomobila pa leži v komi v bolnišnici. Njegova mati naj bi domačim medijem dejala, da sina v bolnišnici ni obiskal nihče s slovenskega veleposlaništva niti ni povprašal po njegovem zdravstvenem stanju.

Na slovenskem ministrstvu za zunanje zadeve so zanikali, da je Voduškova vozila službeni avto. Po nesreči je odpotovala na bolniški dopust v Slovenijo.

C. R.