Sarah Palin se še vedno ni izjasnila, ali namerava kandidirati za predsednico ZDA. Foto: EPA
Sarah Palin se še vedno ni izjasnila, ali namerava kandidirati za predsednico ZDA. Foto: EPA

The Rogue: Searching for the Real Sarah Palin (V iskanju prave Sarah Palin) uglednega, čeravno kontroverznega avtorja Joeja McGinnissa navaja trditve, da je Palinova snifala kokain z vrha 200-litrskega soda na izletu s snežnimi sanmi s prijatelji. Poleg tega naj bi kadila marihuano s profesorjem med študijem na kolidžu Mat-Su na Aljaski.
320-stranska knjiga, ki bo v ZDA izšla prihodnji teden, citira družinskega prijatelja Palinove, ki trdi, da je tudi njen soprog Todd Palin jemal kokain.

McGinniss, ki si je ime ustvaril kot mlad pisec študije kampanje Richarda Nixona, The Selling of the President 1968 (Prodaja predsednika 1968), je Palinovo ujezil, ko se je preselil v hišo poleg njene v Wasilli na Aljaski. Palinova ga je opozorila, naj ne vohuni za njeno družino, dejala pa je, da ga ima na sumu, da je skušal skozi okno svoje hiše opazovati sobo njene hčerke.

Knjiga tudi v stripu
Knjiga naj bi podkrepila obtožbe, ki jih je Palinova v preteklosti že zanikala, in sicer da je imela sredi 90. let pol leta razmerje z moževim poslovnim partnerjem. McGinniss piše, da je razmerje zakon Palinove močno zamajalo.

Napetost pred izidom knjige stopnjuje dogovor, ki ga je McGinniss sklenil z Garryjem Trudeaujem, avtorjem stripa Doonesbury cartoon, da vključi izvlečke knjige v strip. Nekateri ameriški časniki ne želijo objaviti stripa, v katerem najdemo tudi trditve, da "Palinovi ni ugodno v prisotnosti temnopoltih ljudi".
Kot večina republikancev tudi Palinova svojo javno podobo gradi na temelju družine, tradicionalnih vrednot in krščanskih naukov.