Foto:
Foto:
Ameriški predsednik George Bush in guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger pred predsednikovim govorom.

Pred tem pa je Bush Američane posvaril pred podporo demokratom na jesenskih volitvah, saj bi državo pustili v negotovosti. Bush je dejal, da bodo volivci odločali med dvema vizijama vladanja: med eno, ki podpira podjetništvo, in drugo, ki dviguje davke.


Vabimo vas, da svoje mnenje glede ameriških predsedniških volitev izrazite na forumu.
Bush zaskrbljen zaradi dogajanja v Massachusettsu in San Franciscu
Bush je ob objavi novice izrazil tudi globoko zaskrbljenost nad dogajanjem v San Franciscu in Massachusettsu. V San Franciscu, ki je zelo naklonjen homoseksualcem, so dovoljenja za poroko začeli podeljevati tudi istospolnim partnerjem, v Massachusettsu pa je najvišje državo sodišče določilo, da imajo tudi geji in lezbijke pravico do poroke. Kljub ostremu nasprotovanju homoseksualnim porokam pa je Bush pustil odprto možnost za registracijo partnerskih zvez.

Bush istospolnim partnerjem vseeno ni zaprl vseh vrat
Demokratske kandidate za predsednika ZDA je v šali označil za zanimivo skupino z različnimi stališči. Dodal je, da se zaveda, da bo letošnje leto v znamenju hitrih jezikov in ostrih komolcev. Bush je tako vstopil v boj za Belo hišo in se odzval na napade demokratov, zaradi katerih mu je priljubljenost med Američani močno padla.