Chavezovo življenje naj bi viselo na nitki. Foto: EPA
Chavezovo življenje naj bi viselo na nitki. Foto: EPA

Venezuelski minister za informiranje Ernesto Villegas je opozicijo in medije obtožil, da vodijo "psihološko vojno", da bi destabilizirali državo.

Po njegovem mnenju je predsednikovo zdravje postalo tarča kampanje za destabilizacijo vlade in končanje njegove socialistične revolucije.

"Vlada opozarja Venezuelce pred psihološko vojno, ki so jo sprožili transnacionalni mediji glede zdravja voditelja države, da bi tako destabilizirali bolivarsko republiko Venezuele," je na televiziji izjavil Villegas.

Venezuelska vlada je dobre tri tedne po Chavezovi operaciji pod vse hujšim pritiskom, naj vendarle začne razmišljati o nasledniku voditelja bolivarske revolucije, saj se hitro bliža 10. januar, ko bi moral Chavez priseči za svoj tretji mandat. Venezuelska ustava določa, da morajo nove volitve potekati v 30 dneh, če predsednik ne more priseči.

Podpredsednik Nicolas Maduro, ki ga je Chavez izbral za svojega naslednika, in predsednik parlamenta Diosdado Cabello sta v četrtek po vrnitvi s Kube jasno povedala, da se ne pripravljata na prenos oblasti.

Venezuelski zdravnik Jose Rafael Marquina, ki naj bi govoril z zanesljivimi viri, je povedal, da ima Chavez le deset odstotkov možnosti, da bo dočakal prisego novega mandata prihodnji teden.