Ameriški mogotec je povedal, da bi kandidiral kot republikanski kandidat. Foto: EPA
Ameriški mogotec je povedal, da bi kandidiral kot republikanski kandidat. Foto: EPA
Melanija in Donald Trump
Donald Trump je poročen s Slovenko Melanijo Knavs. Foto: EPA

Trump, ki je prepričan, da gredo ZDA proti stečaju in da bi moral nekdo nekaj storiti ter da so ZDA izgubile svetovni ugled, je v torek za televizijo Fox povedal, da prvič resno razmišlja o tem, da bi kandidiral na predsedniških volitvah leta 2012.

"Spoprimimo se s tem, da gre država v stečaj. Imamo tisoč milijard primanjkljajev," je povedal poslovnež, ki je že leta 2000 ugibal o kandidaturi na listi reformne stranke Rossa Perota. Takrat se v predsedniško tekmo ni podal zaradi visokih stroškov, a je povedal, da bi, če bi se tokrat odločil za kandidaturo, kandidiral kot kandidat republikanske stranke.

Trump o kandidaturi prvič resno razmišlja
"Sem republikanec, tako da bi, če bi kar koli naredil, to naredil kot republikanec," je povedal Trump in dodal: "Popolnoma resno mislim, saj ne morem več gledati, kaj se dogaja s to državo. Prvič resno razmišljam o tem, potem ko so mi že večkrat predlagali, da bi kandidiral. A takrat nisem imel nobenega interesa. Tokrat prvič resno razmišljam o tem, kar pa še ne pomeni, da bom zagotovo kandidiral," je še povedal ameriški mogotec.

Donald Trump je za Fox News povedal, da je začel o kandidaturi razmišljati, potem ko je Time magazine poročal, da je neznanec intervjujal prebivalce New Hampshira o morebitnih kandidatih za predsedniške volitve, kjer so bila tudi številna vprašanja o Trumpu samem. "Z anketo nisem imel nič, a rezultati so neverjetni," je povedal Trump, ki je prepričan, da ima "zdravo pamet" in da je dovolj spreten za predsednika.

Prepričan, da ima zdravo pamet, ki je potrebna
"Ko dobro pomislim, se moje vse življenje vrti okoli sposobnosti. In kar nam manjka v vodenju države, je, da znova vpeljemo načela in se vrnemo k zdravi pameti, ki je nimamo. Nimamo zdrave pameti in zato izgubljamo državo. Zapomnite si moje besede, če bomo nadaljevali tako, bomo izgubili državo, ki ne bo več tako veličastna," je še povedal Trump in dodal: "ZDA niso več spoštovane tako, kot so bile."

Donald Trump - dobra blagovna znamka
64-letni Trump, ki je v tretje srečno poročen s slovensko manekenko Melanijo Knavs, je eden bolj znanih in bogatejših Američanov. Ukvarja se z nepremičninami, poleg tega daje svoje ime na voljo za trženje različnih izdelkov, ima pa tudi dve televizijski oddaji, Vajenec in oddajo o golfu. Pred kratkim se je njegovo podjetje "Trump Organisation" odločilo za trženje kristala Rogaške. Trump bo prihodnji teden v newyorških razstavnih prostorih Rogaške tudi osebno "prerezal trak" ob uradnem začetku sodelovanja, pred kratkim pa je ponudil tudi možnost odkupa sporne newyorške mošeje blizu Svetovnega trgovinskega centra.