Prizorišče nesreče. Foto: Reuters
Prizorišče nesreče. Foto: Reuters

Incident se je zgodil na vzhodu francoske prestolnice, blizu znanega pokopališča Pere-Lachaise. Osebni avtomobil znamke Toyota je treščil v restavracijo Ramus, kjer je v trčenju umrl en človek. Od šestih ranjenih so trije v kritičnem stanju. Vsi so bili obiskovalci restavracije.

Za voznika je pristojno tožilstvo odredilo pripor, po do zdaj znanih informacijah pa menijo, da je šlo za nesrečo. Drugih potnikov naj v avtomobilu ne bi bilo. Na prizorišču je bila sicer tudi protiteroristična enota policije, saj so preverjali, ali je bilo mogoče razstrelivo v vozilu.

Mestne oblasti so vzpostavile enoto za psihološko pomoč nekaj več kot 20 pričam dogodka, ki so v šoku. Eden od natakarjev bližnjega bara je opisal, kako je avtomobil mimo zapeljal s polno hitrostjo, nato pa je zaslišal glasen pok.

V Parizu, ki bo v kratkem gostil olimpijske igre, po nizu terorističnih napadov v zadnjih letih veljajo poostreni varnostni ukrepi. Še zaostrili jih bodo z začetkom iger 26. julija, ko bo vsak dan za varnost skrbelo približno 35.000 policistov in orožnikov ter 18.000 vojakov.