Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
Fotografija je simbolična. Foto: BoBo

V petek so na območju gorovja Dinara izbruhnili trije požari. V soboto jih je gasilo 17 gasilcev, pet gasilskih vozil in dve gasilni letali air tractor. Medtem ko jim je dva požara uspelo pogasiti, je požar na območju Peratovca še aktiven in se širi na območje Bosne in Hercegovine. Zajel je okoli 50 hektarjev površin, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

V požaru na območju Knin-Crvena zemlja, o katerem so poročali v četrtek, je zgorelo več kot 300 hektarjev nizkega rastlinja, makije in gozda. V soboto je v intervenciji sodelovalo 47 gasilcev s 15 gasilskimi vozili. V pomoč kopenskim silam so napotili štiri gasilska letala canadair CL-415 in dve gasilski letali air tractor. Požar je še vedno aktiven, ponoči pa je na požarišču ostalo 23 gasilcev z desetimi vozili.

Aktiven je tudi požar, ki je v petek izbruhnil na odprtem na območju kraja Kijevo v bližini planinskega doma, enako tudi požar na območju krajev Oton in Pađene, ki je v petek zajel nizko rastlinje, makijo in borov gozd. V intervenciji je sodelovalo 58 gasilcev z 22 gasilskimi vozili ter štirimi gasilskimi letali Canadair CL-415 in dvema gasilskima letaloma air tractor.

Požar, ki je v soboto izbruhnil na območju kraja Otavice, je aktiven, a pod nadzorom gasilcev. Gre za dva požara trave in nizkega rastlinja, ki sta oddaljena 100 metrov med seboj in imata skupno površino okoli 21 hektarjev. V intervenciji sodeluje 15 gasilcev s sedmimi gasilskimi vozili.

Požar pri mestu Pribudić, ki je bil prijavljen v petek, je omejen. Gre za požar trave, nizkega rastja in makije na površini 500 hektarjev, še poroča Hina.