Vojaško letalo je strmoglavilo pri vasi Biljani Donji blizu Zadra, so poročali zadrski mediji. Diadora TV je na svojem profilu na Facebooku objavila tudi fotografijo repa strmoglavljenega letala, na katerem je videti označbe hrvaške vojske in številko 403. Preiskava o vzrokih nesreče poteka.

Nesreča se je zgodila okoli 16. ure, ko je med rednim urjenjem iz še neznanih razlogov strmoglavilo šolsko letalo zlin 242-l. V nesreči sta umrla oba člana posadke, preizkušeni vojaški pilot nadporočnik Marko Novković in poročnik Luka Jagetić, ki se je uril za vojaškega pilota.

Krstičević je povedal, da je nesreča velika izguba za hrvaško vojsko, in dodal, da ne bo več obrambni minister. Spomnil je, da je hrvaško vojaško letalstvo letos izgubilo že dva pilota helikopterjev, ki sta se ponesrečila v strmoglavljenju helikopterja kiowa warrior med urjenjem nedaleč otoka Zlarina pri Šibeniku. Nesreča se je zgodila med urjenjem, ko je posadka opravljala navigacijski polet nizko nad morjem in iz neznanega razloga treščila ob morsko gladino.

Krstičević je bil eden najtesnejših sodelavcev hrvaškega premierja Andreja Plenkovića in eden redkih ministrov, ki je deloval v aktualni desnosredinski hrvaški vladi od njenega začetka jeseni 2016.