Foto: AP
Foto: AP

Ob pekarnah Manja so se pojavili letaki s pozivi k bojkotu pekarne.

Sarajevski mediji so poročali, da je Trivić izrazil podporo tudi haaškemu obtožencu Ratku Mladiću, ko je na Twitterju ob Mladićevi fotografiji objavil "Eden in edini", ter napovedal, da bo od komunistov prestopil k četnikom zaradi "sarajevskih Srebrenic".

Trivić je za časnik Dnevni avaz povedal, da so njegove objave na družbenih omrežjih "iztrgane iz konteksta" z namenom, da bi napadli podjetje.

Karadžić je bil v sredo obsojen na dosmrtno ječo. Foto: AP
Karadžić je bil v sredo obsojen na dosmrtno ječo. Foto: AP

Solastniki podjetja so pojasnili, da gre za zapise, ki jih je Trivić objavil pred nekaj leti. Opravičili so se svojim kupcem ter napovedali ustrezne sankcije proti Triviću.

Burna razprava

A to ni ustavilo ogorčenih Sarajevčanov, da ne bi lepili letakov v bližini pekarn Manja. Prebivalce pozivajo, naj ne kupujejo njihovih izdelkov. Družbi Krajina klas in Manja imata prodajalne tudi v trgovskih centrih Bingo in Mercator.

Razprava o Triviću poteka tudi na Facebooku, češ kako lahko Trivić podpira vojne zločince in pobira denar od prebivalcev Sarajeva, ki so bili Karadžićeve žrtve.

Ogorčenost Sarajevčanov se je pojavila le dan po tem, ko so v sredo v Haagu nekdanjega političnega vodjo Srbov v BiH-u Karadžića pravnomočno obsodili na dosmrtno ječo zaradi vojnih zločinov med vojno v BiH-u.