Avtobusna nesreča se je zgodila v nedeljo nekaj po 6. uri, ko je avtobus na redni liniji Frankfurt–Priština zdrsnil s ceste. Foto: BoBo
Avtobusna nesreča se je zgodila v nedeljo nekaj po 6. uri, ko je avtobus na redni liniji Frankfurt–Priština zdrsnil s ceste. Foto: BoBo

Tožilstvo je v ponedeljek zvečer sporočilo, da 52-letnika sumijo povzročanja prometne nesreče s smrtnim izidom. Zaradi utrujenosti in nezmožnosti varnega upravljanja vozila ni vozil na varni razdalji od desnega roba cestišča in je zapeljal na travnik ob avtocesti. Zatem je vozilo zdrsnilo in se je prevrnilo na desni bok.

Preiskovalni sodnik je določil mesec dni pripora za voznika zaradi nevarnosti, da bi voznik zapustil Hrvaško.

V nesreči je deset ljudi umrlo, deset jih ima hude telesne poškodbe, nekatere so smrtno nevarne, je sporočilo tožilstvo.

V ponedeljek so iz bolnišnice v Slavonskem Brodu spustili 26 lažje poškodovanih. Dva potnika sta v intenzivni medicinski skrbi, dveh umrlih jim pa še ni uspelo identificirati.

Voznik ponesrečenega avtobusa se je med ponedeljkovim zaslišanjem na tožilstvu branil z molkom.

Voznik priznal, da je zaspal za volanom

Voznik je v nedeljo preiskovalcem priznal, da je zaspal za volanom. Še isti dan so ga aretirali.

Odvetniki 52-letnika so novinarjem danes povedali, da voznik v pogovoru z njimi ni omenil, da naj bi zaspal med upravljanjem z avtobusom.

Postopek proti vozniku naj bi vodili na Hrvaškem, če Kosovo na podlagi meddržavne pogodbe ne bo zahtevalo, da bi sojenje potekalo v domovini voznika. Po hrvaških zakonih vozniku grozi do 15 let zapora.