Ivo Pukanić je dogodke sredinega večera pojasnil na novinarski konferenci. Foto: www.nacional.hr
Ivo Pukanić je dogodke sredinega večera pojasnil na novinarski konferenci. Foto: www.nacional.hr
Streljanje v Zagrebu

Pukanić je policiji povedal, da je nanj streljal 1,95 metra visok in okoli 120 kilogramov težek moški, ki naj bi mu v glavo usmeril pištolo, se nasmejal in mu rekel: "Zdaj te bom ubil." Neznani napadalec je streljal proti Pukaniću, a je zgrešil in naboj je prebil izložbo bližnje trgovine. Pukanić je nato zbežal, izvlekel svojo pištolo, za katero ima dovoljenje, in opozorilno dvakrat ustrelil v zrak, s čimer je hotel prestrašiti napadalca, poroča hrvaški časopis Jutarnji list.

Zagrebška policija meni, da gre za poskus umora, in je že našla pištolo, s katero je neznanec streljal. Po poročanju spletnega portala Index.hr napadalec ni bil zakrinkan, vendar ga Pukanić ne pozna.

Krivo je medijsko poročanje
Pukanič je zavrnil, da bi bil atentat nanj uprizorjen, in sam meni, da je napad posledica sramotnih medijskih poročil o odnosih v njegovi družini. Hrvaški mediji so se namreč razpisali o odnosih v njegovi družini, potem ko so soprogo Mirjano vkleto v lisice odpeljali na prisilno zdravljenje v psihiatrično bolnišnico. Soproga je med drugim trdila, da jo je mož zlorabljal in ji skušal odvzeti otroka, kar Pukanić zanika.

Pukanić je znan po temu, da je objavil intervju s hrvaškim generalom Antejem Gotovino, ko je bila za njim še razpisana mednarodna tiralica zaradi obtožb o vojnih zločinih. Hrvaški mediji so sicer Pukanića že večkrat povezovali s kriminalnimi združbami.

G. V.

Streljanje v Zagrebu