Snežne padavine so zjutraj ohromile velik del države. Foto: STA
Snežne padavine so zjutraj ohromile velik del države. Foto: STA

Od zgodnjega jutra ni z zagrebškega letališča tako vzletelo ali pristalo niti eno letalo, veter pa povzroča velike snežne zamete na pisti. Velike težave imajo tudi v Zagrebu, kjer je zapadlo več kot 20 centimetrov snega, ter po večjem delu države. Zjutraj je bil v hrvaški prestolnici zaradi vremena prekinjen tramvajski promet, ki pa zdaj skoraj v celoti spet obratuje.
Promet je oviran tudi po hrvaških cestah. Zaprt je del jadranske magistrale od Senja do Svete Marije Magdalene, zaprt je most na Krk, za tovorna vozila je zaprt paški most, zaprta je tudi reška obvoznica, promet pa je otežen po številnih cestah po državi.
Na številnih cestah velja prepoved prometa za tovorna vozila, obvezna je uporaba zimske opreme. Na avtocesti A3 je bilo veliko potnikov ujetih v vozilih, zato so potrebovali pomoč intervencijskih služb pri dostavi hrane in vode.
Vlaki imajo od 60 do 100 minut zamude, saj nastajajo težave s kretnicami, poroča portal index.hr. Odpovedan je hitri vlak med Splitom in Zagrebom. Brez snežnih padavin so ostali le v Dalmaciji, kjer pa je napovedan obilen dež. Zaradi mraza sta v Slavoniji umrla dva starejša človeka.