23-letnik ukrajinskega rodu je bil stari znanec policije, saj so ga že večkrat prijeli. Foto: EPA
23-letnik ukrajinskega rodu je bil stari znanec policije, saj so ga že večkrat prijeli. Foto: EPA

Maksim Gelman, 23-letni moški ukrajinskega rodu, se je oborožil s petimi noži, njegov pohod po New Yorku pa se je začel v petek zjutraj in je trajal kar 28 ur. Policija je sporočila, da je Gelman v svojem pohodu, ki je potekal v treh newyorških okrajih, zabodel tri ljudi, ukradel dva avtomobila, povozil pešca, zabodel še štiri ljudi, ki so jo odnesli s poškodbami, ter napadel še nekaj drugih ljudi.

Najprej se je Gelman v Brooklynu zapletel v spor z mamo, kjer je posredoval njegov očim, ki ga je Gelman zabodel, nekaj ur pozneje je v hiši svoje nekdanje punce najprej ubil njeno mamo, nato pa 11-krat zabodel še njo. Gelman se je nato zaletel v neki avto in trikrat zabodel voznika, ki se mu je postavil zoper, ter do smrti povozil 62-letnega pešca. Napadel je še voznika taksija in moškega, kateremu je ukradel avto, ter zabodel potnika na podzemni železnici.

Gelman je bil znanec policije
Policija je Gelmana po več urah iskanja aretirala v soboto na postajo podzemne železnice na Times Squareu, ko je hotel napasti še strojevodjo vlaka. 23-letni moški je bil stari znanec policije, brezposelni odvisnik od mamil, ki so ga aretirali že najmanj desetkrat, večinoma v povezavi z mamili in grafiti.

"To je zelo grozljivo in čudno, sanja se nam ne, zakaj je to storil," je povedal komisar Raymod Kelly in dodal, da v več desetletjih dela za newyorško policijo še ni doživel česa podobnega.