Moški je vdrl v vrtec, ko je tam potekala učna ura. Foto: EPA
Moški je vdrl v vrtec, ko je tam potekala učna ura. Foto: EPA

Napad se je zgodil v mestu Taišing v provinci Džiangsu. Moški je vdrl v vrtec in med jutranjo učno uro zabodel otroke in tri odrasle. "Varnostnik, dva učitelja in otroci, večinoma štiriletniki, so bili napadeni. Ranjene so takoj odpeljali v bolnišnico, za zdaj še nimamo poročil o morebitnih smrtih, zdravstveno stanje petih otrok pa je kritično," je sporočil predstavnik mestnih oblasti.

Napad v vrtcu se je zgodil le en dan po tem, ko je nekdanji učitelj s psihičnimi težavami v kraju Leidžou na jugu države z nožem vdrl v šolo in zabodel 18 šolarjev ter učitelja, sicer pa je to že tretji podoben dogodek, ki je v zadnjem mesecu pretresel Kitajsko. Konec marca je neki moški na podoben način umoril osem otrok v osnovni šoli, pet otrok pa je bilo ranjenih. 41-letnega Džang Minšenga so v sredo usmrtili.

Na Kitajskem so napadi na vrtce in šole, ki so jih zagrešili ljudje s psihičnimi težavami ali osebnimi zamerami, v zadnjih letih vse pogostejši. Po seriji napadov leta 2004 so številne šole in vrtci najeli varnostnike, pojavljajo pa se tudi vse glasnejše pobude, da bi poostrili varnost v bližinah izobraževalnih ustanov.