Obama, blažen med ženami: z desne proti levi sedijo Whoopi Goldberg, Barbara Walters, Joy Behar, Sherri Shepherd in Elisabeth Hasselbeck. Foto: Reuters
Obama, blažen med ženami: z desne proti levi sedijo Whoopi Goldberg, Barbara Walters, Joy Behar, Sherri Shepherd in Elisabeth Hasselbeck. Foto: Reuters
Prva dama ZDA je bila sovoditeljica oddaje The View junija 2008. Foto: Reuters

Za to priložnost se je na voditeljsko mesto oddaje The View predčasno z bolniškega dopusta vrnila legendarna Barbara Walters. 80-letnica, ki je oddajo zasnovala leta 1997, je imela maja odprto operacijo srca.
The View je izjemno priljubljen paradni konj TV-mreže ABC, oddajo pa vodi skupina žensk različnih političnih usmeritev. Trenutno pogovore moderira Whoopi Goldberg.

"Poglejte, skušal sem najti oddajo, ki jo Michelle (prva dama ZDA, op. a.) dejansko gleda, pa sem si rekel, to je to," se je Obama pošalil v argumentaciji svojega obiska oddaje The View.
Težki časi
Ameriški predsednik se je v oddaji ozrl na vse izzive, s katerimi se srečuje v letu in pol predsednikovanja. Med njimi je izpostavil "bolehno" gospodarstvo, dve vojni, razlitje nafte v Mehiškem zalivu, pandemijo nove gripe in še "celo vrsto drugih težav".
"Očitno je država šla čez kar nekaj kriz, odkar sem prišel v Belo hišo," je priznal Obama.
A predsednik, znan po svoji zadržanosti, je spregovoril tudi o lahkotnejših temah in kot eno od svetlih točk zadnjih tednov izpostavil dni, ki jih je preživel v zvezni državi Maine, kjer se je s svojo ženo in hčerkama sprehajal ter kolesaril.
Pred tem že pri Lenu
Waltersova je Obamov obisk navdušeno pozdravila: "To kaže, da sta tako predsednik kot prva dama mnenja, da je naša oddaja vplivna ter pomemben vir informacij in novic." Michelle Obama je v oddaji junija 2008 nastopila kot sovoditeljica, njenmož pa je bil med svojo predsedniško kampanjo gost marca istega leta.

Lani je Obama postal tudi prvi še aktualni ameriški predsednik, ki se je pojavil v večerni pogovorni oddaji. Nastopil je v oddaji The Tonight Show z Jayem Lenom.