Državni tožilec je povedal, da česa podobnega, kot je torkov incident, še ni doživel. Foto: EPA
Državni tožilec je povedal, da česa podobnega, kot je torkov incident, še ni doživel. Foto: EPA

Oborožena in zamaskirana moška sta v torek z dvema tovornjakoma zaustavila promet pod cestnim nadvozom in tam pustila 35 trupel. BBC poroča, da so imela nekatera trupla zvezane roke in so kazala jasne znake mučenja, policija pa podrobnosti incidenta še preiskuje.

Identificirali sedem žrtev s kriminalno preteklostjo
Državni tožilec Reynaldo Escobar je povedal, da so trupla našli v dveh vozilih in da je imelo vseh sedem žrtev, ki so jih do zdaj identificirali, kriminalno preteklost. "Začeli smo preiskavo in identificirali nekaj žrtev. Vsi imajo kriminalno preteklost in so bili vpleteni v organizirani kriminal, kot so ugrabitve, izsiljevanje, umori in drugo," je povedal Escobar ter dodal, da še nikoli niso bili priča podobnemu incidentu.

V ponedeljek je iz treh zaporov v Veracruzu pobegnilo 32 zapornikov, a je Escobar dejal, da ni nobenih dokazov, da so zaporniki med žrtvami v tovornjakih.

O incidentu so policijo prek spletnega omrežja Twitter opozorili zgroženi očividci, ki so pisali, da "oborožena moška v vojaških uniformah zaustavljata promet pod nadvozom in odlagata trupla". "Nista policista ali vojaka," je zapisal eden izmed očividcev, drugi pa: "Ne približujte se območju, saj je nevarno."

Veracruz že dalj časa priča hudemu nasilju
Veracruz leži približno 400 kilometrov vzhodno od mehiškega glavnega mesta Ciudad de Mexico in je najpomembnejše pristaniško mesto v državi. Že dalj časa je priča razmahu nasilja, za katerega naj bi bili odgovorni predvsem mafijski kartel Los Zetas in druge kriminalne združbe.

Odkar je mehiški predsednik Felipe Calderon leta 2006 napovedal ostro vojno mamilarskim kartelom, se nasilje iz meseca v mesec stopnjuje, umrlo pa je že več kot 40.000 ljudi.