Berlusconi se sooča s številnimi obtožbami. Foto: EPA
Berlusconi se sooča s številnimi obtožbami. Foto: EPA

Dokumenti milanskega tožilstva, ki so bili predani sodišču, kjer se bo 6. aprila začelo sojenje italijanskemu premierju zaradi spolnih odnosov z mladoletnim dekletom, med drugim razkrivajo imena 33 deklet, ki naj bi sodelovala na razvratnih erotičnih zabavah v Berlusconijevi vili v bližini Milana.

Med omenjenimi dekleti je tudi maroška trebušna plesalka z umetniškim imenom Ruby, za katero tožilci trdijo, da ji je Berlusconi 13-krat plačal za spolne odnose, ko je bila stara 17 let.

Navedbe o 33 dekletih so pretirane celo za 30-letnika, je 74-letni Berlusconi zanikal obtožbe za levičarski časopis La Repubblica, ki je ob razkritju afere z mladoletno prostitutko zahteval premierjev odstop. Ob tem je dejal, da je bilo na teh zabavah z njim njegovo dekle, ki mu ne bi pustilo takega razvrata. Imena dekleta ni razkril.

"Berlusconi ne mara plesa"
V dokumentu, katerega podrobnosti so pricurljale v javnost, so podrobno opisane zabave v Berlusconijevi razkošni vili, kjer so večerjam najprej sledile zabave "bunga, bunga", na katerih so dekleta, ki so bila včasih zamaskirana, odplesala striptiz, temu pa je sledilo medsebojno dotikanje, pri katerem je sodeloval tudi Berlusconi, ki si je nato izbral dekle, s katerim je preživel noč.

Berlusconi je zavrnil opis zabav in zatrdil, da je šlo za "vesele, elegantne večerje". "Ženske so nato malo zaplesale v disku. Same, ker meni plesanje nikoli ni bilo všeč," je dejal.

Hkrati je premier zavrnil, da naj bi za spolne usluge plačeval prek bančnih nakazil. Zatrdil je, da so bila bančna nakazila z njegovih računov namenjena le pomoči tistim, ki so jo potrebovali.