Fotografija Antonije Bilić in fotorobot voznika tovornjaka. Foto: www.mup.hr
Fotografija Antonije Bilić in fotorobot voznika tovornjaka. Foto: www.mup.hr
Hrvaška v iskanju najstnice

Bilićevo so nazadnje videli 7. junija, ko je štopala na mostu v mestu Drniš, na pol poti med Šibenikom in Kninom. Ustavil ji je tovornjak z modro ponjavo in belo kabino, od takrat pa se je za njo izgubila vsaka sled.

Policija je do zdaj opravila več kot 350 pogovorov z ljudmi, ki so podobni fotorobotu voznika tovornjaka, a kljub temu glavnega osumljenca še niso našli, so poročali hrvaški mediji.

V iskalni akciji sodeluje več sto policistov, člani gorske reševalne službe, lovskih društev, gasilskih društev in številni državljani, ki so se prostovoljno javili za sodelovanje. Policija pregleduje tudi posnetke nadzornih kamer na cestah, mejnih prehodih, bencinskih črpalkah in parkiriščih.

Uporabili so tudi iskalne pse in termične kamere ter pregledali podatke prevozniških pdojetij, ki imajo v lasti tovornjake, podobne tistemu, s katerim se je odpeljala Bilićeva, a do zdaj vse brez uspeha.

Nekaj upanja so konec tedna vzbudile majica in okrvavljene nogavice, ki so jih našli, vendar se je izkazalo, da ne pripadajo pogrešani najstnici.

Hrvaška v iskanju najstnice