Hrvaška policija sestavlja potek sobotnega dogajanja, v katerem so bili ubiti štirje ljudje, storilec naj bi storil samomor.

Kot je sporočila policija, so ob 12.56 prejeli obvestilo, da je v vozilu, parkiranem ob cesti v Vodicah, truplo mrtvega moškega. "Po zbranih podatkih smo potrdili, da je to 47-letnik, ki je imel na telesu več strelnih ran."

Skoraj pol ure pozneje, ob 13.23, so na urgenci dobili obvestilo o še treh truplih, dveh moških in ženske, najdenih v objektu ob južni magistrali v Šibeniku. Vsi trije, 42- in 62-letnik ter 61-letnica, so umrli nasilne smrti, je sporočila policija. Na telesih so imeli strelne rane.

V iskalni akciji sodelovale tudi specialne enote in pomorska policija

V skupni akciji zadrske ter splitske policijske enote je sledila usklajena iskalna akcija storilca kaznivega dejanja. Iskali so avtomobil znamke škoda karoq sive barve, ob tem pa objavili tudi registrsko tablico ŠI-959-HF. Izvajali so tudi okrepljen nadzor na vstopu in izstopu iz območja.

Načelnik policije Ivica Kostanić je dejal, da so bile na terenu vse policijske enote, tudi specialne in pomorska policija.

Sorodna novica Domnevnega morilca četverice v Dalmaciji našli mrtvega

Nato pa so ob 18.22 prejeli obvestilo, da so na območju Vodic odkrili osebno vozilo, ki so ga iskali, v njem pa posmrtne ostanke 57-letnika, osumljenega kaznivih dejanj. Policija identitete moškega še ni potrdila, sporočila je le, da so bili vsi mrtvi v poslovnem razmerju.

Policija išče nagib

"Rad bi se zahvalil prebivalcem. Odkrili smo, v katerem vozilu je storilec, saj so nam to sporočili prebivalci. Tako smo odkrili truplo ob vozilu. Ne morem potrditi, ali je storilec lastnik pekarne, lahko pa potrdim, da so bile vse tri osebe v poslovnem odnosu. Osebe niso bile iz kriminalnega okolja, to so bili resni poslovni ljudje," je še dejal Kostanić.

Posmrtne ostanke žrtev so odpeljali na patologijo v Šibeniku, kjer bodo potrdili vzrok smrti, preiskavo vozil pa bodo opravili kriminalisti, v upanju, do bodo izvedeli motiv za tragedijo.

Policija je nameravala popoldne organizirati tiskovno konferenco, a so sporočili, da nadaljujejo s preiskavo, več informacij pa bodo podali v ponedeljek.

Domnevni morilec lastnik pekarne v stečaju

Hrvaški mediji poročajo, da je domnevni morilec Branko Koloper, lastnik šibeniške pekarne Matkol, ki je bila v stečaju. Z avtomatskim orožjem naj bi ubil stečajno upraviteljico, njenega moža, upnika ter direktorja maloprodaje trgovinske verige Djelo.

Storilec naj se ne bi strinjal s ceno prodaje nepremičnine, ki je bila del stečajne mase, kot jo je predlagala stečajna upraviteljica. Tri dni pred tragičnim dogodkom naj bi celo vdrl v upniški odbor, saj naj bi bila po njegovem mnenju cena prodaje prenizka.

Koloper naj bi v soboto stečajno upraviteljico in podjetnika Tonija Šparado povabil na sestanek v hali, ki je bila lani prodana Šparadi. S stečajno upraviteljico je prišel tudi njen mož. Koloper je pobil vse tri, nato pa se napotil proti Vodicam in pred trgovino Djelo ubil lastnika trgovine Tedija Slamića, ki naj bi ga krivil za dolgove. Pekarna Matkol je imela po stečajnih podatkih za štiri milijone kun dolgov, poroča Index.hr.