Magnotto je policija v Berlinu prijela v ponedeljek v spletni kavarni. Foto: EPA
Magnotto je policija v Berlinu prijela v ponedeljek v spletni kavarni. Foto: EPA

Dokazov, da sta pošiljki povezani z v Berlinu aretiranim kanadskim pornoigralcem in domnevnim morilcem Luko Magnotto za zdaj ni, je pa policija sporočila, da je pošiljka prišla iz Montreala, da deli teles najverjetneje pripadajo istemu človeku in da je veliko verjetnosti, da so povezani z umorom, ki ga je zagrešil Magnotta.

Po prvih ugotovitvah naj bi šoli grozljivo pošto prejeli naključno. Policija je že sprožila preiskavo, da bi ugotovila, komu pripadajo telesni deli. Obe šoli so zaradi preiskave začasno zaprli. Drugih podrobnosti pa preiskovalci niso želeli sporočiti.
Aretiran v Berlinu
29-letnega Magnotta so priprli v ponedeljek v Berlinu, ker naj bi predtem v Kanadi ubil in razkosal svojega 33-letnega ljubimca, kitajskega študenta Jun Lina, nato pa na različne naslove - med drugim na sedeža konservativne in liberalne stranke v kanadskem mestu Ottawi - poslal dele njegovega trupla.

Pred prihodom na staro celino je pred tednom dni pobegnil iz svojega rojstnega kraja, Montreala, v Vancouver, zato bi lahko obstajala povezava med dogodkoma. Preiskovalci so sicer sporočili, da so doslej našli vse dele telesa razkosane žrtve, razen noge.

Mediji so Magnottu že nadeli vzdevek "kanadski psiho".