"Pomembno je, da se vrne v Pentagon," je dejala tiskovna predstavnica na poti s predsednikom v Južno Karolino. Austin je bil 1. januarja sprejet v vojaško bolnišnico zaradi zapletov pri zdravstvenem posegu in je še vedno tam.

Ni jasno, za kakšen poseg je šlo oziroma kakšne zdravstvene težave ima minister. Austin v neskladju s protokolom o svojem zdravstvenem stanju ni obvestil predsednika ZDA niti sekretarjev rodov ameriške vojske. Obveščen naj bi bil le načelnik štaba združenih poveljstev general Charles Brown mlajši, in še ta z zamudo, poroča ameriška televizija CNN.

Tiskovni predstavnik Sveta za nacionalno varnost ZDA John Kirby je po pristanku predsedniškega letala v Južni Karolini dejal, da Biden ne bo odpustil Austina, bodo pa pregledali postopke v tem primeru. Pentagon je že prej sporočil, da Austin ne namerava odstopiti.

Biden Austinu stoji ob strani ne glede na pozive republikancev na čelu z nekdanjim predsednikom Donaldom Trumpom, naj ministra odpusti. Biden je z Austinom spregovoril šele pet dni po hospitalizaciji, navaja portal Politico.