Ta je za hekerski napad okrivila Iran, a dokazov ni posredovala. FBI je v ponedeljek sporočil, da preiskuje tudi domnevni hekerski napad na svetovalce kampanje Kamale Harris.

Spletni medij Politico je med prvimi poročal, da je julija začel prejemati elektronsko pošto od anonimnega vira, ki je ponujal verodostojne dokumente Trumpovega osebja, vključno s poročilom o morebitnih ranljivostih podpredsedniškega kandidata J. D. Vancea.

Kmalu za tem je tiskovni predstavnik Trumpove kampanje Steven Cheung pojasnil, da so bili ti dokumenti nezakonito pridobljeni iz tujih virov, sovražnih ZDA, njihov namen pa naj bi bil vmešavanje v volitve. Ob tem je omenil nedavno poročilo Microsofta, da so iranski hekerji junija poslali elektronsko pošto visokemu uradniku v predsedniški kampanji.

Trump pa je v soboto zvečer na svojem družbenem omrežju Truth Social objavil, da je Microsoft kampanjo obvestil, da je Iran vdrl na eno od njegovih spletnih mest. Obtožil je Iran in dodal, da so dobili le javno dostopne informacije.

FBI sicer preiskuje tudi domnevni hekerski napad na svetovalce kampanje podpredsednice ZDA Kamale Harris, je ob sklicevanju na časopis Washington Post poročala nemška tiskovna agencija DPA. FBI je preiskavo sprožil že junija, ko je bil kandidat demokratov še predsednik Joe Biden.