Vlada v Atenah namerava za zajezitev migracij podaljšati ograjo na meji s Turčijo in zaposliti najmanj 150 dodatnih mejnih policistov.

Grški premier Kiriakos Micotakis se je že pred dnevi kritično odzval na nedavni začetek nemškega nadzora na vseh kopenskih mejah. Kot je dejal, omejitve prostega gibanja v schengenu ne morejo biti odgovor na težave nezakonitih migracij. Nemško prelaganje odgovornosti na druge države je po njegovem mnenju nesprejemljivo.

Podobno je danes izjavil tudi tiskovni predstavnik vlade Pavlos Marinakis, ki je poudaril, da Grčija ne bo reševala težav, ki so jih s svojo slabo politiko povzročile druge evropske države.

Vlada v Atenah pa zdaj namerava podaljšati ograjo ob reki Marici na grško-turški meji in zaposliti najmanj 150 dodatnih mejnih policistov, poroča nemška tiskovna agencija DPA. Pri tem računa na pomoč EU-ja.

Po podatkih Frontexa je v Grčijo letos vstopilo približno 37.000 prebežnikov, od tega jih je približno 30.000 prispelo s čolni z zahodne obale Turčije na grške otoke v Egejskem morju.