Dodal je, da pri tem pričakuje vnovično podporo največje opozicijske Socialdemokratske stranke (SDP), ki jo je nekdaj vodil, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Ob robu slovesnega odprtja Muzeja kravate v Zagrebu je Milanović na novinarsko vprašanje, kdaj bo potrdil, ali se bo znova potegoval za predsedniški položaj, odgovoril, da zdaj. "Pričakujem podporo SDP-ja, potreboval jo bom iz vrste razlogov, tudi organizacijskih, torej da me na volitvah ne okradejo," je dejal.

Dodal je še, da ima od vseh kandidatov največ znanja in izkušenj, kar pa nikoli ni odločilnega pomena in morda tudi tokrat ne bo.

Po navedbah Hine lahko glede na prve odzive v saboru od večjih strank pričakuje samo podporo SDP-ja, medtem ko sta na primer konservativni Most in levo-zeleni Zmoremo! napovedala svoja predsedniška kandidata.

Poslanec SDP-ja Arsen Bauk meni, da se mora Milanović znova potegovati za predsedniški položaj. "Mojo podporo ima, verjetno bo imel tudi podporo SDP-ja. To je znano," je dodal.

Poslanec Mosta Nikola Grmoja je prepričan, da bo Milanović tako kot leta 2020 tudi na tokratnih volitvah verjetno kandidat SDP-ja in levice in da ga torej ne bodo podprli. Spomnil je, da je hrvaški predsednik na nedavnih parlamentarnih volitvah hotel biti kandidat SDP-ja za premierja, kar mu je preprečilo ustavno sodišče. Dodal je, da so volivci tisti, ki bodo odločali o njegovih besedah in dejanjih.

Poslanka stranke Zmoremo! Ivana Kekin je dejala, da ga ne bodo podprli, saj so že jasno povedali, da bodo imeli svojega kandidata, ki ga sicer še niso izbrali.

Poslanec bošnjaške manjšine Armin Hodžić, ki je v vladni koaliciji, pa je izrazil prepričanje, da Milanović tokrat ne bo imel podpore bošnjaške manjšine, saj je izgubil njeno zaupanje zaradi izjav o Srebrenici in na splošno o odnosih znotraj BiH-a.

Predsedniške volitve na Hrvaškem sicer še niso razpisane, predvidoma bodo potekale konec leta.