Za novega vodjo iranske diplomacije je Pezeškian imenoval 61-letnega poklicnega diplomata Aragčija, ki je od leta 2013 vodil jedrska pogajanja. Znan je po svoji odprtosti do Zahoda in je imel ključno vlogo pri jedrskem sporazumu med Iranom in svetovnimi silami iz leta 2015, ki je tri leta pozneje propadel zaradi odločitve ZDA, da iz njega izstopijo.

V novi vladi je tudi ena ženska, šele druga Iranka na ministrskem položaju od ustanovitve islamske republike leta 1979. 48-letna Farzaneh Sadegh naj bi vodila ministrstvo za ceste in razvoj mest.

Za prihodnjega notranjega ministra je iranski predsednik predlagal generala Eskandarja Momenia, 60-letnega policijskega poveljnika in nekdanjega pripadnika Islamske revolucionarne garde. General Aziz Nasirzadeh, nekdanji poveljnik iranskih zračnih sil in od leta 2021 namestnik načelnika generalštaba oboroženih sil, naj bi prevzel vodenje obrambnega ministrstva.

Za ministra za nafto pa je Pezeškian izbral Mohsena Paknežada, 58-letnega izvršnega direktorja z dolgoletno kariero v državni energetski industriji.

Parlament naj bi kandidate začel obravnavati v ponedeljek, od sobote naprej pa naj bi o njih glasovali.