Neurje je prizadelo tudi zvezni državi Oregon in Washington, kjer sta umrla dva človeka.

Na severu Kalifornije padajo novi rekordi v količini padavin, gorovje Sierra Nevada pa je zajelo snežno neurje, pričakuje se 48 centimetrov debela snežna odeja.

V območju zaliva San Francisco poročajo o številnih poplavah, ki so v Berkeleyju zaprle ulice, potopile dele Oaklanda in napolnile reke v okrožjih Napa in Sonoma. Poročajo o številnih porušenih daljnovodih, zaradi česar je več tisoč odjemalcev ostalo brez elektrike.

Pri vznožju gore Tamalpais v okrožju Marin je padlo 27,9 centimetra dežja, v samem središču San Francisca pa 10,2 centimetra in nedelja je bila za to mesto četrti najbolj moker dan v zgodovini.

Zemeljski plazovi so v okrožjih Butte in Plumas, kjer je območje opustošil velik požar Dixie, zasuli dele avtocest. Prav tako poročajo o plazovih iz okrožij Colusa in Yolo. Zgodilo se je tudi več prometnih nesreč.

Isto neurje je oplazilo tudi dele držav Washington in Oregon. Pri Seattlu sta umrla dva človeka, potem ko je na avtomobil padlo drevo.

V gorovju Santa Cruz južno od San Francisca in v delih okrožja Santa Barbara so oblasti ukazale evakuacijo. Dež spremlja veter, ki dosega hitrosti skoraj 100 kilometrov na uro.