Da sta stranki pri priljubljenosti med volivci izenačeni, se je po poročanju nemške tiskovne agencije DPA zgodilo prvič po aprilu 2017.

Predhodno vodilni Krščanskodemokratska unija (CDU) in njena sestrska Krščanskosocialna unija (CSU) sta glede na anketo izgubili tri odstotne točke podpore in padli na 22 odstotkov, kar je najmanj, kolikor je kdaj koli nameril inštitut Insa. SPD je po drugi strani pridobil dve odstotni točki podpore in je trenutno prav tako na 22-odstotni podpori.

Današnja anketa nakazuje nadaljevanje rasti podpore SPD-ju, ki je pretekli teden v anketah prehitel Zelene. Ti so glede na današnjo anketo, objavljeno v časopisu Bild am Sonntag, zdrsnili še za eno odstotno točko, na skupno 17 odstotkov podpore.

Kot še izhaja iz ankete, bi 34 odstotkov vprašanih za kanclerja neposredno volilo kandidata SPD-ja Olafa Scholza, kar je pet odstotnih točk več kot pretekli teden. Kanclerskega kandidata CDU/CSU-ja Armina Lascheta bi volilo 12 odstotkov zajetih v anketo, kar predstavlja padec za tri odstotne točke in ga uvršča za kandidatko Zelenih Annalen Baerbock s 13-odstotno podporo.

Kot sicer izpostavlja DPA, veljajo predvolilne ankete za dokaj nezanesljivega pokazatelja volilnega izida in odsevajo zgolj mnenje v času opravljanja ankete.