Lažne sezname elektorjev preiskuje tudi pravosodno ministrstvo ZDA.

Trumpovi pravniki, kot je bil Rudy Giuliani, so po Trumpovih izmišljenih trditvah, da je volitve izgubil s prevaro, v določenih zveznih državah naredili seznam elektorjev, ki bi potem oddali svoj glas zanj namesto za Bidna, čeprav je ta dobil več glasov volivcev od republikanca.

Pozivi so izdani tako imenovanim predsednikom elektorskih seznamov in tajnikom. Giuliani je že pred časom razložil, da so sezname pripravili za primer, da se izidi volitev po Trumpovih tožbah v sedmih državah razveljavijo.

V ZDA se predsednika voli tako, da volivci oddajo svoje glasove, nato pa po državah še enkrat volijo tako imenovani elektorji, ki jih je z večino glasov volivcev osvojil eden ali drugi kandidat.

Demokrati sumijo, da je bil naklep tak, da bi podpredsednik ZDA Mike Pence ob formalnem potrjevanju Bidnove zmage v kongresu 6. januarja lani za države, kjer sta obstajala dva seznama elektorjev, razglasil neodločen izid, Trump pa bi potem zmagal, ker bi imel brez sedmih držav za Bidna več elektorjev. Pence je to namero zavrnil.