Francoski premier Jean Castex pa ga je skupaj z županjo Anno Hidalgo položil pred stadionom Stade de France in na drugih krajih napadov.

Večje komemoracije dogodka so bile letos zaradi pandemije covida-19 sicer odpovedane.

V terorističnem napadu, ki se je odvil v noči na 13. november 2015, je bilo skupaj ubitih 130 ljudi. Tri skupine napadalcev so sočasno napadle koncertno dvorano in obiskovalce več lokalov v Parizu. Dva napadalca pa sta se razstrelila pred stadionom Stade de France, kjer se je odvijala reprezentančna nogometna tekma.

To je bil najhujši napad v Franciji po drugi svetovni vojni. Izvedla ga je celica desetih privržencev džihadistične skupine Islamska država (IS).

Harrisova, ki danes zaključuje svoj štiridnevni obisk Pariza, je venec belih rož položila pred spominsko ploščo, ki stoji pred enim od lokalov, kjer je padlo največ žrtev. Castex in Hidalgova sta se najprej spomnila ubitega voznika avtobusa, ki je umrl v eksploziji samomorilskih napadalcev pred stadionom. Nato pa sta položila cvetje tudi na drugih krajev napada, tudi pred koncertno dvorano Bataclan, kjer je bilo ubitih kar 90 ljudi.

Septembra se je začel sodni proces proti edinemu preživelemu od napadalcev Salahu Abdeslamu in pomočnikom celice. Skupno je na zatožni klopi 20 obtožencev, ki jim grozijo dolgoletne zaporne kazni. Šestim sicer sodijo v njihovi odsotnosti.

Gre za enega največjih sodnih procesov v moderni zgodovini Francije in naj bi trajal vsaj do maja prihodnje leto.