Odločitev je sporočil Cuomov odvetnik Elkan Abramowitz.

Enota proti zlorabi pravic starejših v uradu tožilstva Manhattna je guvernerju v ponedeljek sporočila, da je zaključila temeljito preiskavo in ni našla dokazov o kršitvah zakonov.

Cuomo je avgusta lani odstopil po valu obtožb o spolnem nadlegovanju. Na vrhuncu pandemije leta 2020 se je guverner izkazal z javno komunikacijo, ki je bila zaradi umirjenosti in poudarjanja znanosti nasprotje tistemu, kar je prihajalo iz Bele hiše od tedanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa. Številni demokrati so zaradi tega celo začeli pozivati Cuoma, naj kandidira za predsednika ZDA.

Guvernerjev urad prikazoval manj smrtnih žrtev v domovih za starejše

Pravosodno ministrstvo New Yorka je lani izdalo poročilo o ukrepih proti pandemiji v državi in je guvernerjev urad obtožilo prirejanja podatkov o smrtnih primerih v domovih za starejše. Prikazali naj bi jih veliko manj, kot pa jih je dejansko bilo.

Poleg tožilstva Manhattna je preiskavo sprožilo tudi zvezno tožilstvo na Manhattnu, ki pa ugotovitev še ni objavilo.

Preiskavo so izvajali tudi v državnem kongresu v okvirju priprav na morebitno ustavno obtožbo Cuoma, ki pa je potem odstopil zaradi očitkov spolnih zlorab.

Nekaj tožilstev je že sporočilo, da ne bo kazenske ovadbe Cuoma zaradi spolnih zlorab, vendar nekaj tožb in preiskav še poteka. V petek mora v Albanyju na sodišče na zaslišanje o primeru spolnega nasilja nad sodelavko v guvernerjevi palači leta 2020.