Podjetje se že pripravlja na gradnjo logističnega središča pri Sarajevu, načrtuje pa vzpostavitev mreže trgovin po državi, so sporočili z ministrstva za zunanjo trgovino BiH-a.

Izvršni direktor v Lidlu Dean Sunek in vodja enega izmed oddelkov Marjan Miković sta ministru za zunanjo trgovino BiH-a Staši Košarcu predstavila načrt, po katerem bi Lidl v prihodnjih nekaj letih odprl trgovine v vseh krajih, kjer živi več kot 30.000 prebivalcev.

Lidl namerava v BiH-u zaposliti približno 2000 ljudi, v trgovinah pa bodo na prodaj tudi izdelki podjetij iz BiH-a.

"Poleg možnosti za nove zaposlitve menim, da je ključno, da se pogovorimo o tem, v kakšnem odstotku bodo zastopani izdelki iz Republike Srbske in Federacije BiH-a. Moje stališče je, da morajo biti domači izdelki zastopani na primeren način v vseh trgovskih središčih, pri tem bomo vztrajali," je po pisanju sarajevskega portala Klix izjavil Košarac po srečanju s Sunkom.

BiH je konec decembra sicer zapustila ameriška veriga s hitro prehrano McDonald's, potem ko je družba odvzela licenco za delo tamkajšnji franšizi zaradi vrste škandalov, so poročali mediji. V državo je McDonald's prišel pred 11 leti, najprej v Sarajevo in nato še v Mostar, zadnjo podružnico pa so tam odprli leta 2020.