Ubitih je bilo devet ljudi, 20 pa je bilo ranjenih, je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal varnostni vir. Odgovornost za napad je prevzela skrajna islamistična skupina Al Šabab.

"V eksploziji je bilo ubitih devet civilistov, 20 pa je bilo ranjenih," je za AFP potrdil uradnik nacionalne varnostne agencije in pojasnil, da so bili med napadom v kavarni Top Coffee večinoma mladi, ki so spremljali finale evropskega nogometnega prvenstva.

Policist, ki je kmalu po eksploziji prispel na kraj napada, je medtem povedal, da so pod ruševinami našli več trupel. "Pred stavbo in na glavni cesti je umrlo pet ljudi, vključno z vozniki, ki so se vozili mimo. Štirje so umrli v lokalu," je še dodal.

Odgovornost za napad je prevzela skupina Al Šabab, ki si že dolgo prizadeva zrušiti krhko vlado v Mogadišu, ki uživa podporo mednarodne skupnosti. Skrajna skupina trdi, da je napadla kraj, kjer se ponoči srečujejo varnostni in vladni uslužbenci. Kavarna je namreč v bližini predsedniške palače, poroča britanski BBC.

Somalijo z okoli 16 milijoni prebivalcev, ki leži na Afriškem rogu, že leta pretresajo teroristični napadi. Sile Afriške unije so Al Šabab leta 2011 pregnale iz prestolnice, a skrajna skupina še naprej nadzira nekatera podeželska območja države in izvaja smrtonosne napade na civilne in vojaške tarče.