K protestu so pozivali levo usmerjene stranke, katoliška združenja in sindikati. Ljudje so nosili transparente s pozivi k miru, mavrične zastave, slišati je bilo ukrajinsko himno.

"Pomembno je, da smo na strani Ukrajine," je dejal rimski župan Roberto Gualtieri, ki je sodeloval na protestu. Prebrali so tudi mirovno sporočilo vodje italijanske škofovske konference kardinala Mattea Zuppija.

Italija, članica Nata, od vsega začetka podpira Ukrajino, tudi z orožjem, premierka Giorgia Meloni, ki je položaj prevzela konec oktobra, pa je napovedala nadaljevanje te politike.

V njeni koaliciji sicer vsi niso tako naklonjeni trenutni politiki do Rusije. Koalicijska partnerja Matteo Salvini in Silvio Berlusconi sta bila znana po dobrih odnosih z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, izražala sta tudi dvom o učinkovitosti evropskih sankcij proti Moskvi.

Nekdanji premier iz opozicijskega Gibanja petih zvezd Giuseppe Conte pa je dejal, da bi si moral Rim raje prizadevati za začetek pogajanj med vojskujočima se stranema, kot da pošilja orožje v Ukrajino.