Pomorščaki so odločitev vodstva pozdravili, a obenem menijo, da je to odgovornost le preneslo na nižje ravni.

V Jadroliniji so razrešili izvršnega direktorja za tehnične in operativne zadeve Egona Matešića, je v torek zvečer poročala hrvaška javna radiotelevizija HRT.

V Neodvisnem sindikatu pomorščakov potniških ladij Hrvaške so pozdravili odločitev. Poudarili so, da so tudi sami dolgo opozarjali tehnično službo in da se z razrešitvijo krivda prenaša na nižje ravni, kar da so tudi pričakovali.

Jadrolinija se je v zadnjih tednih spopadala z vrsto težav, zaradi katerih je takojšnja pojasnila od vlade in vodstva podjetja zahteval tudi hrvaški predsednik Zoran Milanović.

Pred tremi tedni so na Malem Lošinju v nesreči trajekta Lastovo zaradi padca vstopne ploščadi umrli trije člani posadke, eden pa je huje poškodovan.

Sredi avgusta se je pripetila okvara na rampi trajekta Tin Ujević, konec julija pa se je na poti od Splita proti otoku Korčula pokvaril trajekt Oliver, ki je nato nekaj ur stal na morju. Zadnji incident se je zgodil v soboto, ko je med vplutjem v pristanišče na otoku Brač padla vstopna ploščad trajekta Mljet.