Ob tem je pojasnila, da je avtobus trčil v obcestni drog in se prevrnil, zaradi česar je zagorel njegov dizelski rezervoar.

Avtobus je bil na poti v mesto Pune v zvezni deželi Maharaštra, ki leži slabih 150 kilometrov jugovzhodno od prestolnice zvezne države Mumbaj. "Na avtobusu je bilo od 30 do 35 ljudi. 25 ljudi je umrlo, osem pa je poškodovanih," je sporočila policija.

Dodala je, da je tudi voznik med poškodovanimi. Te so sicer prepeljali v bolnišnico v kraju Buldana, ki leži približno 450 kilometrov severovzhodno od Mumbaja.

Preiskava nesreče poteka. Prednostna naloga policije je identificirati trupla in jih predati svojcem, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Indijski premier Narendra Modi je na Twitterju izrazil žalost zaradi nesreče. "V mislih in z molitvijo sem z družinami tistih, ki so izgubili življenje," je zapisal in poškodovanim zaželel čimprejšnje okrevanje.

Žalost je izrazil tudi premier Maharaštre Eknath Šinde in družinam umrlih obljubil odškodnino v znesku 500.000 rupij oziroma nekaj več kot 5500 evrov.

Nesreče na indijskih cestah so sicer pogoste, saj so te slabo vzdrževane. Po podatkih poročila Svetovne banke, objavljenega leta 2021, je v Indiji enajst odstotkov svetovnih smrtnih žrtev na cestah, čeprav je v državi le en odstotek vozil na svetu. Poročilo prav tako ocenjuje, da je v Indiji letno približno 150.000 smrtnih žrtev prometnih nesreč. To pomeni, da vsake štiri minute v prometni nesreči umre en človek.