Protesta so se udeležili tudi predstavniki Demokratske stranke socialistov (DPS), Socialdemokratske stranke (SDP), Socialdemokratov (SD) in Liberalne stranke (LP).

Nikola Janović iz DPS-ja je zahteval razpis predčasnih volitev. "Izmerimo se pred državljani, naj postavijo vsakega na svoje mesto in naj Črna gora po teh volitvah spet postane svobodna," je dejal.

Marko Rakočević iz SD-ja je drugo politično stran obtožil, da prodaja Črno goro srbskemu in ruskemu predsedniku Aleksandru Vučiću in Vladimirju Putinu. Mirko Stanić iz SDP-ja pa je izjavil, da na protestu brani najvrednejše, kar je nasledil, črnogorsko kapo in medaljo za pogum od svojega dedka. "Vedo, kaj branimo, in zato bežijo od volitev. Vedo, da nas je več za evropsko in državljansko kot za Vučićevo in Putinovo Črno goro," je dodal.

Politična kriza v državi se je zaostrila, potem ko je črnogorski parlament na začetku meseca sprejel spremembe zakona o predsedniku, po katerih bi mandatar za sestavo nove vlade, če ga ne bi predlagal predsednik države, postal kandidat, ki ima podporo večine poslancev. S tem bi odprli pot, da novi premier postane prosrbsko usmerjeni Miodrag Lekić iz stranke Demos.

Zakon je predlagala prosrbska stranka Demokratska fronta (DF), pobudo pa sta podprli tudi stranka Demokrati nekdanjega predsednika parlamenta Alekse Bečića in koalicija Črno ne belem aktualnega premierja Dritana Abazovića.

Črnogorski predsednik Milo Đukanović je zakon prejšnji teden vrnil v parlament v ponovno obravnavo, ker da bi sprejetje zakona "neizogibno odprlo vprašanje ohranjanja ustavnosti in zakonitosti ter pravne varnosti v političnem in pravnem sistemu države".